Commentaar: Stabiel bestuur, in Den Helder?

Datum:
 • zaterdag 19 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • En opvallender nog: de leden van de slangenkuil die de Helderse raad tot voor kort nog was, maken dat streven in de praktijk nog waar ook.
  Oh, d’r is heus wel eens een beetje onenigheid. Een verschil van inzicht. Maar dat is een bewijs dat de politiek werkt. Er was het voornemen om flink het mes te zetten in het budget van bibliotheek en Triade, maar toen greep de raad in. Dat zien we dus ook niet meer terug in deze week gepresenteerde gemeentelijke begroting. Dat werkt precies zoals het zou moeten werken. Met argumenten, op basis van de inhoud en niet op de persoon, op hoofdlijnen, en ieder in z’n rol. De raad zet de lijnen uit en stuurt een college bij als dat moet.
  Je zou er bijna argwanend van worden, zo gemoedelijk en eensgezind als het voortkabbelt in de Helderse politiek. Zeker als je bedenkt dat nog in deze periode getracht wordt dat eeuwige stadhuisdossier voor eens en altijd te sluiten.
  Met een in de stad niet per se onomstreden nieuwbouw op Willemsoord, maar met een brede en stabiele meerderheid in de raad. Het is niet voor niets dat ze vanaf het stadskantoor op Kooypunt er naar streven om nog deze raadsperiode alles rond te hebben.
  Dat deze raad nog kan vergaderen in het nieuwe gemeentehuis en minstens zo belangrijk: dat het dan te laat is voor een nieuwe raad om wéér een stadhuisplan naar de prullenbak te verwijzen. Want we hebben hier een stabiel bestuur nu, maar in Den Helder weet je nooit voor hoe lang.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten