Burenruzie Wieringerwerf wéér voor de rechter

Datum:
 • zaterdag 26 oktober 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • HOLLANDS KROON - WIERINGERWERF De buren hebben al zeven jaar een slepend conflict over het pad tussen hun woningen 

  26-10-2019

  De familie Lombaard wil dat hun buren op zeer korte termijn een stuk riolering en overhangende regenpijp verwijderen zodat ze een kamer bestemd voor mantelzorg kunnen gaan bouwen. 

  Daarom stonden de twee families gisteren opnieuw voor de rechtbank in Alkmaar voor een kort geding. De buren hebben al zeven jaar een slepend conflict over het pad tussen hun woningen aan de Planetenlaan in Wieringerwerf. 

   ’Zure gekken’ 

  In 2016 kreeg de zaak zelfs nationale aandacht toen toenmalig burgemeester Nawijn een van de families ’zure gekken’ noemde na een raadsvergadering en hij niet doorhad dat zijn microfoon nog aan stond. 

  Volgens de familie Lombaard kan er op korte termijn worden begonnen met een aanbouw op het pad, waarbij hun huis tot aan de muur van de buren moet gaan komen. Omdat dat op eigen grond is en gaat om een ruimte bestemd voor mantelzorg is daar volgens hen helemaal geen vergunning voor nodig. 

  Maar de advocaat van de familie Bleijerveld beschuldigt de eisers ervan te liegen en stelt dat de gemeente een dergelijke aanbouw onmiddellijk zou stoppen. Daarnaast zou het verwijderen van de overhangende regenpijp het huis van de familie flink beschadigen. Er loopt momenteel nog een cassatie in een eerder aangespannen rechtszaak tussen de twee ruziënde buren en volgens de gedaagde partij is het helemaal nog niet duidelijk wie er nu exact eigenaar is van het pad tussen de twee woningen. Een voorstel van de rechter om met elkaar om tafel te gaan zitten lijkt weinig kans van slagen te hebben. De twee gezinnen hebben jarenlang meerdere rechtszaken tegen elkaar gevoerd, aangifte gedaan en ook pogingen tot mediation liepen op niets uit. 

  De rechter doet 7 november uitspraak.

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Anoniem zei

  en....hoe luidde de uitspraak???

  Een reactie posten