Bouw wijst noodplan kabinet af

Datum:
 • woensdag 30 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • ’Doekje voor het bloeden’

  30-10-2019

  Bouwend Nederland noemt het vangnet van deeltijd-WW door het kabinet een ’doekje voor het bloeden’. Ook de aankondiging van verzachtende regels voor chemische stoffen (PFAS) is te mager. 

  Momenteel liggen 18.000 projecten stil als gevolg van de stikstofuitstoot en 308 projecten als gevolg van PFAS. 

  „Het kabinet moet snel maatregelen nemen die de vergunningverlening weer op gang brengen”, zegt voorzitter Maxime Verhagen. Volgens hem staan er 44.000 banen op de tocht. Het kabinet mikt op nieuwe PFAS-regels vóór 1 december, maar de bouwers eisen met onmiddellijke ingang ’een werkbare norm’. 

  Gisteravond gingen de voorbereidingen voor de massale demonstratie van vandaag op het Malieveld in Den Haag gewoon door. Zware voertuigen werden gisteravond en vannacht naar Den Haag gebracht om vandaag files te voorkomen. 

  Het kabinet toonde zich gisteren bereid 150 tot 200 miljoen euro voor het noodplan uit te trekken dat voorziet in overbruggingskredieten en tijdelijke werktijdverkorting voor personeel waar geen werk meer voor is door de stikstof- en PFAS-crisis. Het UWV vult dan het salaris aan. 

  Minister Schouten beloofde gisteravond dat het kabinet de woningmarkt binnen enkele weken met gerichte stikstofmaatregelen wil vlot trekken. Tijdrovende vergunningsprocedures zouden niet meer nodig zijn bij kleine hoeveelheden stikstofuitstoot, aldus de minister van Landbouw.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten