Wethouder Hollands Kroon: ’Deal over dok Luyt is bijna rond’

Datum:
 • zaterdag 28 september 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Het is voor 95 procent rond, de overeenkomst tussen machinefabriek/scheepsbouwer Luyt en de gemeente Hollands Kroon.


  De deal die de bedrijfsverplaatsing van het bedrijf in de haven van Den Oever moet afronden, hangt op een paar details, zegt wethouder Theo Meskers (VVD).
  Meskers heeft van de gemeenteraad van Hollands Kroon 350.000 euro gekregen om de laatste puntjes te kunnen oplossen. Al ging dat niet bij alle fracties van harte. ,,We hebben het gevoel ’gegijzeld te worden door de patstelling’, aldus raadslid Sylvia Buczynski (PvdA). ,,Dit voorstel is geen overeenkomst maar meer een soort eindbod van de gemeente aan Luyt’’, concludeerde GroenLinks-fractievoorzitter Lilian Peters. ,,Dit komt een beetje houtje-touwtje over. Hiermee ben ik er niet gerust op dat het dossier over de bedrijfsverplaatsing van Luyt nu eindelijk gesloten wordt’’, aldus fractievoorzitter Johan Paul de Groot van de ChristenUnie. ,,De gemeente moet zich niet in allerlei bochten gaan wringen om Luyt te behagen, want het blijft in onze ogen een gemeentelijke kade’’, opperde Liesbeth Vlietstra (D66). En ’dit project is niet duidelijk geregisseerd waardoor het een hoofdpijndossier is geworden. Dit verdient geen schoonheidsprijs’, deed Hans van Tongerlo (CDA) een duit in het zakje.
  Maar volgens Meskers komt het college er met de scheepsbouwer wel uit en willen beide partijen dat er een einde komt aan zes jaar gesteggel. In 2013 werd Luyt door de gemeente gevraagd of het haar scheepsdok wilde verplaatsen van de dorpskant van de vissershaven naar de overzijde. Dat wilde Luyt wel op voorwaarde dat het de firma geen geld zou kosten. Mede door de vertraagde dijkversterking duurde het project veel langer dan gedacht.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten