Rob Scholte heeft nog een kleine week om de gemeente Den Helder zo’n vier ton te betalen

Datum:
 • donderdag 26 september 2019
 • in
 • Categorie:
 • Kunstenaar Rob Scholte heeft nog zes dagen de tijd om de vordering van circa €400.000 te voldoen aan de gemeente Den Helder.  De kantonrechter in Alkmaar veroordeelde Scholte vorige week tot betaling van die som aan de gemeente. Dat vonnis is zogeheten ’uitvoerbaar bij besluit’. Dat wil zeggen dat het direct betaald moet worden, ongeacht een hoger beroep. Het bedrag moet binnen uiterlijk veertien dagen zijn voldaan. Inmiddels is er een ruime week verstreken.
  ,,Of mijn cliënt dat kan betalen? Daarover wil ik niet al te veel zeggen’’, reageert Benno Friedberg, de raadsman van Scholte. Friedberg en Judith Mahn van Friedberg & Mahn Advocaten uit Amsterdam lieten eerder beslag leggen op enkele kunstwerken van Scholte, aangezien de kunstenaar geen geld heeft om zijn advocaten te betalen. Die kunstwerken zijn in beslag genomen door de gemeente, waarmee Scholte volgens zijn advocaat ’brodeloos’ is gemaakt.
  Mocht betaling uitblijven, dan kan de gemeente executoriaal beslag leggen op de kunstwerken. Dat maakt het mogelijk om de kunst aan de hoogste bieder te verkopen. ,,We hopen alleen dat het niet zo ver komt’’, stelde wethouder Michiel Wouters woensdag. Friedberg acht die zet niet slim. ,,In januari is de gemeente in het ongelijk gesteld in een zaak over het afbreken van de onderhandelingen met Scholte. Daaruit komt dan weer een claim van onze zijde voort. Als de gemeente nu kunstwerken zou gaan verkopen, is dat niet netjes. En als iets niet netjes is, dan betekent dat dat wij naar de rechter zullen stappen.’’
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten