Raad van State verbiedt tachtig strandhuisjes Petten, ondernemer overweegt schadeclaim van 1,2 miljoen euro

Datum:
 • woensdag 11 september 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  PETTEN Recreatieondernemer René Sips overweegt een schadeclaim in te dienen tegen de gemeente.
  11-9-2019

  Hij denkt aan een vergoeding van 1,2 miljoen euro nu de Raad van State de bouw van strandhuisjes in Petten verbiedt. 

  Pettenaar Sips (62) onderzoekt de mogelijkheden van een claim vanwege gederfde inkomsten en het niet nakomen van beloften. De Raad van State heeft een streep gehaald door alle bebouwingsplannen op het strand van Petten vanwege de PAS, het Programma Aanpak Stikstof. Het verbod is woensdag bekend geworden. 

  Het gaat om tachtig strandhuisjes, twee strandpaviljoens en vijf beachhouses. De uitspraak van de hoogste bestuursrechter betreft ook parkeervoorzieningen en een ontsluitingsweg bij het strand. 

  Europese Hof 

  De gemeente en provincie stonden de plannen toe. Zij betrokken hierbij de gevolgen van nog te nemen maatregelen om vervuiling van stikstof te beperken. De Raad van State accepteert dat niet, na advies van het Europese Hof. Over de beperking voor natuurgebieden moet eerst meer zeker zijn. Tal van projecten in Nederland komen daardoor in de knel. In Heiloo gaat het om de afslag naar de A9. 

  Lees ook: Raad van State blokkeert aanleg afslag A9 Heiloo 

  In ruil voor de bouw van dertig strandhuisjes verkocht René Sips bijna vier jaar geleden zijn camping Corfwater in Petten. ,,Onder druk van onteigening. De gemeente wilde ruimte voor de boulevard en een weg. Die plannen zijn nog steeds niets geworden. Nooit heeft de gemeente gewaarschuwd dat er een kink in de kabel kon komen. Ik acht de gemeente nu niet schuldig, maar wel verantwoordelijk.” 

  De ontwikkelaar van de vijftig andere huisjes zegt ’af te wachten’.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten