Helderse haven samen op weg als Hydroports: Europees knooppunt voor waterstof

Datum:
 • zondag 15 september 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • DEN HELDER
  De havens van Den Helder, Amsterdam en Groningen gaan samenwerken op het gebied van waterstof.


  15-9-2019


  Onder de naam Hydroports willen zij hét waterstofknooppunt van Europa worden.
  De drie havens maakten dit bekend op het jaarlijkse havendiner van Groningen Seaports.
  De meerjarige samenwerking tussen de havens moet leiden tot de ontwikkeling van een uitgebreide waterstofinfrastructuur in Noordwest-Nederland. Er zijn daar al tientallen concrete waterstofprojecten in ontwikkeling.
  Waterstof vervult een belangrijke rol bij vergroening van de industrie en het ontwikkelen van duurzaam transport en vervoer. Jacoba Bolderheij van Port of Den Helder noemt samenwerking ’essentieel’.
  Hydroports is partner van MissieH2. Dit is een samenwerking met Shell, Gasunie, Stedin Groep en Remeha die als waterstofcoalitie verbonden is met TeamNL.
  In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo wordt waterstof onder het motto ‘Nederland Waterstofland’ gepromoot als toekomstige duurzame energiedrager.
  De Hydroport-havens zetten bij de energietransitie volop in op waterstof.
  Er lopen al meerdere initiatieven op gebied van waterstof, zoals onderzoek- en pilotprojecten, het ontwikkelen van waterstofvulstations en het aanleggen van waterstofleidingen.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Dekker zei

  Dus eerdaags de elektrische auto bij het grof vuil omdat die net zo schoon/vuil zijn als benzine of diesel auto's, want dan worden we weer verplicht om waterstof auto's te kopen. Totdat ze er achter komen dat Kernenergie of Thorium energie de enige energie bron is die de mens van stroom kan voorzien, maar dan is het grootste deel van de burgers binnen de EU zo arm als een kerkrat.

  Een reactie posten