De Noordkop blijft inzetten op huizen zonder een gasfornuis

Datum:
 • zaterdag 28 september 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De Noordkopgemeenten blijven inzetten op duurzamere huizen van particulieren, onder meer door gasloos wonen.  De provincie Noord-Holland heeft net de subsidieaanvraag goedgekeurd voor het ’Regionaal energiesparingsprogramma woningen.’
  Het programma bevat doelstellingen voor het verduurzamen van particuliere woningen in de Noordkop. Het is opgesteld door de gemeente Den Helder, samen met de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Texel.

  Subsidie

  De provincie stelt hiervoor 543.000 euro beschikbaar voor de vier gemeenten, voor de periode van 2019 tot en met 2021. Den Helder krijgt daarvan 170.000 euro.
  De subsidie is bedoeld voor de gemeenten, zodat zij de bewoners kunnen ondersteunen. De gemeenten hebben een aantal gezamelijke acties afgesproken.
  Ten eerste wordt het Duurzaam Bouwloket voortgezet. Dit in 2018 in Den Helder ingerichte bouwloket ondersteunt woningeigenaren bij hun zoektocht naar oplossingen voor het verduurzamen van de woning en -gasloos wonen.
  Op wijkniveau gaan de gemeenten samen met het Duurzaam Bouwloket en particuliere woningeigenaren een stappenplan opzetten naar aardgasloze woningen. Daarnaast ontwikkelen de gemeenten samen een communicatiecampagne Aardgasvrij NHN om woningeigenaren te informeren.
  Deze collectieve inkoopacties stimuleren woningeigenaren bij het verduurzamen door de lagere inkoopkosten van verduurzamingsmaatregelen, is het idee. Kwantumkorting dus.
  Met deze maatregelen verwachten de gemeenten woningeigenaren goed te informeren en te ondersteunen, melden zij in een persverklaring.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Best wel triest om te zien dat ze allemaal achter de klimaat hoax aanlopen waar de onnodige energietransitie deel van uitmaakt. Zullen wij Nederlanders dan maar eisen dat al het gastransport door leidingen over Nederlands grondgebied stopgezet worden en dat opslag wordt verboden op Nederlands grondgebied? Dan ga je het Haagse beest recht in de bek kijken want de hele hoax is uitsluitend op geld en macht gebaseerd.

  Johann zei

  Is er iemand in Nederland die mij kan vertellen waarom wij zo nodig van de op één na schoonste brandstof af moeten ??? Ik vermoed dat dit het chantagemiddel is van de GROENE PARTIJEN is om die subsidie-molens door onze strot te drukken.Evenzo zag de industrie, die ook aan de klimaattafels zaten, een grote mogelijkheid om extra omzet(winst) te genereren.
  Trouwens, we worden door de E leveranciers stevig belazert. Probeer maar eens grijze stroom te kopen, lukt je niet want ze leveren alleen GROENE STROOM. Ik vraag mij af waarom er dan nog een aantal kolen en gascentrales in werking zijn.'t Wordt tijd voor een andere wind in Den Haag. Wordt het geen tijd dat de zwijgende meerheid eens uit hun schulp komen en opkomen voor een echte democratie ?

  Een reactie posten