Alzheimerdag Hollands Kroon 28 september 2019

Datum:
 • woensdag 25 september 2019
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Hollands Kroon wil een gemeente zijn voor iedereen.
  Alzheimerdag Hollands Kroon 28 september 2019


  Zaterdag 28 september organiseert het Netwerk Hollands Kroon Dementievriendelijk gezellige, sportieve en informatieve activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. De deelnemers kunnen meedoen aan verschillende activiteiten. Deze zijn gratis en duren van 10.00 tot 15.00 uur. Aanmelden kan tot 27 september. Aanleiding is Wereld Alzheimerdag dat dit jaar als thema 'Samen bewegen' heeft.

  Programma

  De ochtend start om 10.00 uur in wijkcentrum Kroonwaard Middenmeer met koffie en wat lekkers.
  • 10.30 welkomstwoord van wethouder Mary van Gent . Er zijn er verschillende activiteiten, bijvoorbeeld samen bewegen met oefeningen waaraan iedereen mee kan doen. Medewerkers van de aanwezige organisaties geven uitleg over activiteiten die ze organiseren voor mensen met dementie en voor mantelzorgers.
  • 10.45 uur is er onder het motto “samen bewegen” een korte uiteenzetting over het belang hiervan door een beweegpedagoog van Team Sportservice, gevolgd door een wandeling.
  • 11.30 uur kunt u samen een kleine lunch gebruiken. U krijgt een broodje en drankje aangeboden.
  • 14.00 en 15.00 uur gaan de dementieambassadeurs een aantal winkeliers langs in Hollands Kroon om het belang van een dementievriendelijke organisatie toe te lichten.

  Dementievriendelijke gemeente Hollands Kroon

  De dementieambassadeurs van gemeente Hollands Kroon schenken samen met lokale partners specifieke aandacht aan het creƫren van meer bewustwording voor dementie. De samenwerkings-partners zijn gemeente Hollands Kroon, het Netwerk Dementie NHN, Geriant, Stichting Mantelzorg-centrum, Stichting Wonen Plus Welzijn, Noordkopvoorelkaar, Alzheimer Nederland afdeling NHN, Omring, Lokaal Samenwerkende Belangenorganisaties Ouderen Hollands Kroon, Woonzorggroep Samen, Team Sportservice, Incluzio Hollands Kroon en de Stichting GGZ-NHN. Samen maken zij de gezellige ochtend tijdens Alzheimerdag 28 september 2019 mogelijk.

  Iedereen kan wat betekenen

  Hollands Kroon wil een gemeente zijn voor iedereen. Een gemeente waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk thuis wonen en kunnen participeren in de samenleving.
  Iedereen, van gemeentebestuur tot bankmedewerker, van buurman tot ondernemer, van politie tot vereniging, kan iets betekenen. Bijvoorbeeld door de gratis training Goed omgaan met dementie te volgen. Meer informatie hierover is te vinden op samendementievriendelijk.nl

  Aanmelden

  Het programma op zaterdag 28 september is gratis. U kunt zich aanmelden via de oranje button.      
  Wij willen graag weten of u (of de persoon die u meeneemt) een rolstoel of rollator gebruikt. Deze informatie hebben wij nodig om het eventuele vervoer naar de locatie en de catering goed te kunnen regelen. U kunt zich tot 27 september aanmelden.
  Gemeente Hollands Kroon


  0 reacties :

  Een reactie posten