90% van het plastic in de oceaan komt uit Azië en Afrika

Datum:
  • zondag 22 september 2019
  • in
  • Categorie:
  • Uit een onderzoek bleek dat 90% van alle plastic in de oceanen uit Azië en Afrika afkomstig is. 

    Geplaatst op 


    90% van het plastic in de oceaan komt uit Azië en Afrika

    Screenshot_1
    (Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)
    Uit een onderzoek bleek dat 90% van alle plastic in de oceanen uit Azië en Afrika afkomstig is. Maar in Duitsland wil men plastic tassen verbieden…
    Natuurlijk, plastic tassen zijn niet echt milieuvriendelijk, alhoewel er inmiddels al ecologisch afbreekbare plastic tassen bestaan die binnen afzienbare tijd verrotten. Desondanks moet de Duitser het gebruik van plastic draagtassen verboden worden. De reden? Zogenaamd de vervuiling van de zeeën en binnenwateren.
    Maar als je de realiteit bekijkt, is dit alleen maar betutteling van de Greta-volgelingen. Want: volgens een onderzoek is ongeveer 90% van het plastic in de wereldzeeën afkomstig uit Azië en Afrika. Dat heeft het Duitse Helmholtz-Centrum voor milieuonderzoek vastgesteld. Van de ongeveer acht miljoen ton plasticafval, dat jaarlijks in de oceanen terechtkomt, is volgens dit onderzoek ongeveer 90% alleen uit tien grote rivieren afkomstig (volgorde naar graad van vervuiling):
    1. Jangtsekiang (China)
    2. Indus ((India/Pakistan)
    3. Gele Rivier (China)
    4. Hai He (China)
    5. Nijl (Egypte)
    6. Ganges (India/Bangladesh)
    7. Parelrivier (China)
    8. Amoer (Rusland/China)
    9. Niger (West-Afrika)
    10. Mekong (Zuidoost-Azië)
    Van deze rivieren zorgt de Jangtsekiang alleen al voor meer dan de helft van het plasticafval. Mede een reden daarvoor is de omstandigheid dat in haar stroomgebied ongeveer 500 miljoen mensen leven. En dat zijn feiten, die men al sinds enkele jaren weet. Desondanks wil men de Duitsers, de Europeanen, de Amerikanen enz. een schuldgevoel aanpraten.
    In ieder geval heeft China het probleem inmiddels opgepakt en de steden opgeroepen om duidelijk meer aan recycling te doen. Men heeft ingezien dat de vervuiling van de wateren met plastic tot grote problemen leidt en wil dit aanpakken. Maar van een milieubewustzijn, zoals dat al in Europa gevestigd is, is men daar nog heel ver verwijderd.
    Bron:
    www.contra-magazin.com
    Door: Marco Maier
    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron(www.ejbron.wordpress.com)

    1 reacties :

    Anoniem zei

    We worden in het Westen opgezadeld met een schuldcomplex. De klimaatsverandering is onze schuld, de plasticsoep in de zeeën en oceanen is onze schuld, het fijnstof is onze schuld, we krijgen dagelijks de verontwaardigde verwijten over ons heen. De media en de regering blijven ons bestoken met doemverhalen en helaas geloven veel onnozelen het ook nog. Verder kijken als hun neus lang is is er niet bij, ze nemen het klakkeloos van de indoctrinerende media over dus dan is het ook zo.

    Een reactie posten