500 wetenschappers verklaren: Er is geen klimaatnoodtoestand !

Datum:
 • vrijdag 27 september 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Klimaatwetenschappers en deskundigen uit de hele wereld hebben een “Europese klimaatverklaring” gestuurd naar VN-secretaris-generaal António Guterres. 26-9-2019


  Daarin roepen ze op tot een langverwachte discussie “op hoog niveau” en waarschuwen ze politici om zich niet te storten in enorm dure klimaatbeschermingsmaatregelen totdat alle feiten volledig zijn vastgesteld.

  Terwijl de 16-jarige Greta op de VN-klimaattop het einde van de wereld voorspelt, staat in de brief dat de VN zich moet waken voor hysterie. Klimaatwetenschap zou minder politiek en meer op feiten gebaseerd moeten zijn, zegt de verklaring van de Clintel-organisatie, waarin staat dat meer dan 500 wetenschappers en deskundigen zich bij de oproep hebben aangesloten.
  Wetenschappers moeten openlijk wijzen op de onzekerheden en mogelijke overdrijvingen in hun voorspellingen over de opwarming van de aarde. Politici moeten kijken naar de werkelijke voordelen en de reële en denkbeeldige kosten van hun geplande acties. Het is uiterst belangrijk om niet zonder kennis van zaken in enorm dure klimaatbeschermingsmaatregelen te springen.
  “Er is geen statistisch bewijs dat de opwarming van de aarde de frequentie van cyclonen, overstromingen, droogtes en soortgelijke natuurrampen vergroot of verhoogt,” zeiden ze, “maar CO2-reductiemaatregelen zijn even schadelijk als duur. Windmolens doden bijvoorbeeld vogels en vleermuizen en palmolieplantages vernietigen de biodiversiteit van de regenwouden”, zegt de Clintel-organisatie in haar brief.
  “Er is geen klimaatnoodtoestand. Daarom is er geen reden voor paniek en alarm. Wij zijn fel gekant tegen het schadelijke en onrealistische netto nul-CO2-beleid dat voor 2050 wordt voorgesteld”, aldus de klimaatdeskundigen. Als er betere benaderingen komen van wat er zeker zal gebeuren, is er genoeg tijd om na te denken en zich aan te passen aan de omstandigheden, daar zijn ze zeker van. “Het doel van het internationale beleid moet zijn om te allen tijde en wereldwijd betrouwbare en betaalbare energie beschikbaar te stellen. “
  De wetenschappers bekritiseren met name de algemeen circulerende klimaatmodellen waarop het internationale beleid momenteel is gebaseerd als “ongeschikt voor hun doel”.
  Het is wreed en onverstandig om te pleiten voor de besteding van biljoenen euro’s op basis van de resultaten van dergelijke onvolwassen modellen. Het huidige klimaatbeleid ondermijnt zinloos het dominante economische systeem, schaadt het en brengt het leven in gevaar van mensen in landen die geen toegang hebben tot betaalbare, continue elektriciteit.
  “Wij dringen er bij u op aan om een klimaatbeleid te voeren dat gebaseerd is op gedegen wetenschap, een realistische economie en ernstige bezorgdheid voor degenen die schade ondervinden van dure maar onnodige CO2-reductiepogingen”, verklaren de ondertekenaars van de Europese klimaatverklaring.
  Professor Guus Berkhout – The Netherlands
  Professor Richard Lindzen – USA
  Professor Reynald Du Berger – French Canada
  Professor Ingemar Nordin – Sweden
  Terry Dunleavy – New Zealand
  Jim O’Brien – Rep. of Ireland
  Viv Forbes – Australia
  Professor Alberto Prestininzi – Italy
  Professor Jeffrey Foss – English Canada
  Professor Benoît Rittaud – France
  Morten Jødal – Norway
  Professor Fritz Vahrenholt – Germany
  Rob Lemeire – Belgium
  The Viscount Monckton of Brenchley – UK

  0 reacties :

  Een reactie posten