Strijd om motorcrossbaan blijft maar doorgaan

Datum:
 • zaterdag 3 augustus 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De motorcrossbaan in de buurt van Middenmeer mag er komen, als je het aan de lezers vraagt die op onze stelling hebben gereageerd.

  Michiel Snik 3-8-2019 

  Al valt er wel wat af te dingen op de uitslag. Want er is stevig actie gevoerd door crossers, zo blijkt als de cijfers en de reacties op de stelling beter worden bekeken. De uitslag (58 procent voor en 42 procent tegen) mag daarom niet echt representatief worden genoemd. Een greep uit de reacties. 

  Tegenstanders die hebben gereageerd wonen vrijwel allemaal in de buurt van de geplande crossbaan. Eva Wolkorte uit Aartswoud vreest voor een ’achterlijke overlast in pittoresk dorp’. Helena Baars uit Blokker schrijft dat geluidsoverlast in de omgeving slecht is voor mens en dier. Sjaak Koopman uit De Weere vindt de sport ’niet meer van deze tijd’. ,,Boeren moeten rekening houden met een stiltegebied, terwijl crossers hier dan ruim baan krijgen. Dat is meten met twee maten.’’ ,,In heel Nederland worden crossbanen gesloten vanwege geluidsoverlast dus waarom moet er hier een komen voor de hobby van een paar mensen’’, vraagt Liselotte Groart uit Barsingerhorn zich af. 

  Carmen Kallansee uit Warmenhuizen is kort in haar positieve reactie: ,,De crossers verdienen eindelijk een baan.’’ ,,Al dat gezeur over lawaaioverlast is onzin’’, zegt Sien van de Stoop uit Nieuwe Niedorp. ,,Op 500 meter bij mij vandaan is enkele jaren terug gecrost en ik heb nooit last gehad van de herrie.’’ Hendrik Mulder uit Winkel noemt de tegenstanders ’azijnpissers’. Kees Magielsen uit Schagerbrug stelt dat de crossers al dertig jaar van het kastje naar de muur worden gestuurd. ,,De politiek traineert keer op keer gekozen locaties door steeds de eisen aan te scherpen of andere verborgen regels te voorschijn te toveren. 

  Als geen ander weten de crossers dat ze zo min mogelijk overlast moeten veroorzaken. Hun motoren voldoen aan de strengste geluid en milieu-eisen.’’

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten