Op dit moment veel meer bosbranden in Afrika dan in Amazone gebied

Datum:
 • zondag 25 augustus 2019
 • in
 • Categorie:
 • Er wordt door het Wereld Natuur Fonds een ware inzamelingsactie voor gehouden: de bosbranden in het Braziliaanse Amazonegebied.


  24-8-2019

  Nederlanders doneerden al € 150.000. Omdat Brazilië sinds kort wordt geleid door een rechtse president springen de Westerse media er gretig bovenop (immers: geen gelegenheid voorbij laten gaan om rechts te ‘bashen’). Dat er op dit moment veel meer bosbranden woeden in Angola en Congo lezen we dan ook bijna nergens. Angola heeft immers een linkse (communistische) president, en Congo een centrumlinkse president en premier.
  De Amazone bossen staan bekend als de ‘longen van de Aarde’. Bosbranden zijn er overigens normaal, en maken deel uit van het natuurlijke zuiverings- en herstelsysteem. Wel is het aantal branden 83% hoger dan vorig jaar, voornamelijk omdat deze aangestoken zijn door boeren.
  Terwijl de Westerse media en politici de Braziliaanse branden aangrijpen om de rechtse president Jair Bolsonaro te verketteren –Frankrijk en Ierland dreigen zelfs met financiële sancties-, woeden er op dit moment veel meer branden in Afrika. Op 22 en 23 augustus werden er in Angola 6902 geteld en in Congo 3395, tegen 2127 in Brazilië.
  En hoe erg het ook wordt voorgesteld, het aantal branden benadert bij lange na niet het record van bijna 67.000 in een week in juni 2018. In de afgelopen twee dagen werden er in de top 10 landen ongeveer 16.500 branden geteld. Tot nu toe is 2019 op geen enkele wijze extreem.

  Xander

  0 reacties :

  Een reactie posten