De ontstellende milieukosten van windenergie – hoe hele vogelpopulaties uitgeroeid dreigen te worden

Datum:
 • woensdag 10 juli 2019
 • in
 • Categorie:
 • In een nieuwe publicatie van de Global Warming Policy Foundation wordt de impact van windenergie op het milieu onder de loep genomen en wordt vastgesteld dat windenergie nu al grote schade toebrengt aan de natuur.Posted op juli 9, 2019 door Piranjaha 

  The Impact of Wind Energy on Wildlife and the Environment” bevat bijdragen van zowel onderzoekers als campagnevoerders, met een focus op vogels.
  Professor Oliver Krüger beschrijft zijn baanbrekend onderzoek, dat heeft aangetoond hoe roofvogels en eenden in Duitsland met duizenden tegelijk worden gedood. Het risico voor deze soorten is zo groot dat het mogelijk is dat hele populaties worden uitgeroeid.
  Klaus Richarz, voormalig hoofd van een groot vogelreservaat in Duitsland, beschrijft hoe de exploitanten van windmolenparken de strikte naleving van de regels ontduiken, ten koste van zowel vogels als vleermuizen.
  Dr. Peter Henderson, van de Universiteit van Oxford, bekijkt de effecten van windturbines op een grote verscheidenheid aan dieren. Hij suggereert dat het dodental bij vleermuizen al ecologisch significant kan zijn:
  “Alleen al in Duitsland worden jaarlijks ongeveer 200.000 vleermuizen gedood bij windturbines aan land. Deze aantallen zijn voldoende om zorg te wekken voor toekomstige populaties, aangezien vleermuizen lang leven en zich langzaam voortplanten, en dus niet snel dergelijke verliezen kunnen vervangen”.
  Tot slot beschrijft Paula Byrne van WindAware Ireland hoe windparken in haar geboorteland het landschap hebben ontheiligd en zelfs de bedreigde zoetwaterparelmossel van Nore hebben bedreigd.
  Met een buitengewone uitbreiding van hernieuwbare energie gepland, is er potentieel voor deze ernstige gevolgen voor het milieu om catastrofaal te worden.

  FENIXX


  2 reacties :

  Anoniem zei

  85% platte oesters dood. Project mislukt. Enorme domper voor Stichting De Noordzee en Wereld Natuur Fonds - WWF. Op de Doggersbank is vorige week - wat een toeval - door een duiker en onderzoeker van Wageningen Marine Research een echte originele, inheemse, gezonde platte oer-oester gevonden. Visserij en natuur gaan daar al eeuwen samen. Natuur en windmolens is blijkbaar een ander verhaal.. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/natuurherstel-bij-windpark-in-noordzee-mislukt-85-procent-geplaatste-oesters-dood~b3c53e9b/

  Anoniem zei

  Windenergie is schadelijk voor de gezondheid. In de Wieringermeer en Oostpolder zal men dat ondervinden gaan. De malle molens worden tevens in het Robbenoordbos geïnstalleerd. Windmolens zijn schadelijk voor alle levende wezens, in de Noordzee is het al zichtbaar welke enorme schade windmolens aanbrengen, explosieve stijging van dode walvis- en dolfijnachtigen. http://www.dutchanarchy.com/wind-turbines-and-vibro-acoustic-disease-and-the-ever-growing-herd-of-elephants-in-the-room/

  Een reactie posten