Bestemmingsplan Agriport wordt aangepast voor derde datacenter in Wieringermeer

Datum:
 • woensdag 24 juli 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Het bestemmingsplan op bedrijventerrein Agriport A7 wordt aangepast.


  Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon verlenen in principe medewerking aan de ontwikkeling van een derde datacenter op Agriport.
  ,,Het is jammer dat het gebiedsplan Wieringermeer nog niet door de gemeenteraad is vastgesteld. We wilden als college het verzoek van Agriport om het bestemmingsplan te wijzigen graag aanhouden totdat het gebiedsplan er is. Maar dat duurt nog even, dus konden we niet langer wachten’’, zegt wethouder Theo Groot van Hollands Kroon.
  Agriport A7 heeft de wens om meer datacenters mogelijk te maken op het bedrijventerrein. CyrusOne had al een optie genomen op het terrein aan de Tussenweg waar de Amerikanen nu aan de slag willen. Ze bouwen het datacenter voor een klant.
  Het college van de gemeente Hollands Kroon neemt het advies over van de regionale uitvoeringsdienst dat er geen uitgebreide milieueffectrapportage nodig is voor de komst van het datacenter.
  Ook wordt in het nieuwe bestemmingsplan rekening gehouden met de eventuele uitbreiding van het transformatorstation van Tennet aan dezelfde weg. De gemeente gaat overleggen met de provincie, de buurgemeenten Medemblik en Opmeer, het hoogheemraadschap, Tennet, Liander en drinkwaterbedrijf PWN. Na het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan gaat het in (bezwaar) procedure.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Op alle daken van het nieuwe datacenter windmolens en zonnepanelen want het stroomverbruik van een datacenter is gigantisch.
  Natuurlijk alleen het datacenter gebruiken als de zon schijnt en/of het waait. 'S nachts kan het niet gebruikt worden want dan moeten de 24 uur per dag meedraaiende energiecentrales stroom leveren en dat mag tegenwoordig niet meer, of nu weer wel?
  Er wordt ook nog even vermeld dat het ", Bestemmingsplan" zal worden aangepast. Vreemd, want een bestemmingsplan aanpassen voor een jong gezin met kinderen mag dan weer niet van onze Christelijke Wethouder Groot.
  Zo zie je maar dat het meten met 2 maten in Hollands Kroon tot een ware kunst is verheven door een Gelovige druiloor die zondag weer vooraan in de kerk zit.

  Anoniem zei

  In Hollands Kroon kan alles als het voor grote multinationals is, voor het midden- en kleinbedrijf is er volop tegenwerking vanuit de gemeente. Inwoners zijn helemaal het afval in de gemeente als men gebruik wil maken van de rechten die men heeft, volop tegenwerking en liefst een langdurig traject via de rechtbank zodat de inwoner afhaakt....

  Een reactie posten