Procederen tegen Rob Scholte kost Den Helder al 315.000 euro, en de teller loopt nog

Datum:
 • dinsdag 25 juni 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER
  De gemeente Den Helder heeft al meer dan 300.000 euro betaald aan juridische kosten in de strijd tegen kunstenaar Rob Scholte.


  Delano Weltevreden 25-6-2019
  Dat heeft Benno Friedberg, advocaat van Scholte, gisteren in de Alkmaarse rechtbank onthuld. Hij heeft de hand op de cijfers gelegd middels een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). ,,Gezien de procedures die nog lopen, zal die 315.000 euro inmiddels een stuk hoger zijn’’, verwacht Friedberg. Hij noemt het onvoorstelbaar dat de gemeentelijke advocaten inmiddels net zoveel hebben opgestreken als wat de firma Tuin voor het voormalig museumgebouw heeft betaald. De kantonrechter moet zich uitspreken over de vraag of de gemeente Scholte uit het voormalige postkantoor had mogen zetten. Volgens stadsadvocaten Bill Vis en Ilse van der Poel wel, omdat er sprake was van een bruikleenovereenkomst en omdat Scholte de gemeente nog zo’n twintigduizend euro aan nutskosten moest betalen. Dat bedrag is hij de gemeente nog steeds schuldig.
  Scholtes advocaten Judith Mahn en Benno Friedberg stellen dat het niet betalen van servicekosten voor het museumdeel geen grond kan zijn voor de uitzetting van Scholte en zijn gezin. Bovendien waren de energiekosten voor het woondeel wel betaald, aldus het tweetal. Zij wijzen er op dat de rechter inmiddels heeft vastgesteld dat er sprake is van een huurovereenkomst: van Scholte werden namelijk tegenprestaties verwacht. De kantonrechter neemt de tijd voor deze zaak: uitspraak op 18 september.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten