Hoger beroep in zaak camping Land uit Zee

Datum:
 • donderdag 13 juni 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwerf - Jervin Tonneman laat het er niet bij  zitten.
  Mike Deutekom 13-6-2019

  De eigenaar van  camping Land uit Zee in Wieringerwerf gaat in hoger beroep nadat de bestuursrecht heeft bepaald dat de gemeente  Hollands Kroon hem geen schadevergoeding hoeft te betalen. In plaats daarvan heeft de gemeente recht op vergoeding van de proceskosten.

  "Het is de omgekeerde wereld", stelt Tonneman. Hij eiste  bij de rechter een schadevergoeding van ruim 173.000 euro maar moet nu de proceskosten aan de gemeente betalen:  11.575,50. "Het hoger beroep is al aangevraagd", aldus Tonneman. "Ik hoor graag hoe het gerechtshof in Amsterdam daar over denkt."

  Claim

  Tonneman kocht in 2012 de grond van de camping van de gemeente Hollands Kroon. Bij de overdracht van het perceel  bleek dat de buurman een deel in gebruik had genomen, waardoor de gemeente dat deel niet kon leveren. Volgens de  camping-eigenaar was dat deel van het perceel nodig voor de entree van Land Uit Zee. De gemeente verloor twee rechtszaken over het betwiste stuk grond.

  Tonneman claimde bij de rechtbank daarna niet alleen juridische kosten voor het vaststellen wie de eigenaar van de grond was, maar ook een vergoeding voor onder meer het missen  van (een deel van) van het kampeerseizoen in 2016 en 2017.

  De bestuursrechter in Alkmaar  heeft echter in het voordeel vaan de gemeente geoordeeld. Het college van burgemeester en wethouders laat dat via een memo aan de gemeenteraad weten. Vanavond staat de memo op de agenda tijdens de raadsvergadering.

  Noordhollands Dagblad  10 reacties :

  Anoniem zei

  Rechters zijn al lang niet onafhankelijk meer, zie het proces tegen Wilders, de blokkeer Friezen, enz. Rechtbank Alkmaar staat er bij insiders om bekend dat ze hun vonnis bijna nooit in het nadeel van de politieke bestuurders laten uitvallen en dat is bij Tonneman dus ook het geval.
  Ieder weldenkend mens zou oordelen dat als de Gemeente een fout heeft gemaakt ze dus ook moet betalen voor de gevolgen. Waarschijnlijk heeft deze rechter ruzie met zijn vrouw gehad of is dementerend, alles is mogelijk bij de voor het leven benoemde dames en heren rechters.

  Anoniem zei

  Een burger stapt naar de rechter om een oordeel te vragen vanwege gemaakte fouten door een overheid, wordt vervolgens in het gelijk gesteld, maar moet dan de kosten van de rechtszaak betalen. Hoe dwaas moet je als rechter zijn om tot zo'n oordeel te komen?

  Anoniem zei

  Noem in Nederland, buiten het perfect functionerende Centraal Justitioneel Incassobureau, een overheidsinstelling op die nog wel functioneert.
  Politie een puinhoop, jeugdzorg waar kinderen misbruikt worden, justitie die allang niet onpartijdig meer is, onze regering die alle democratie bij het grof vuil heeft gezet, niets functioneert meer in dit land, het is 1 grote puinhoop.

  Jervin Tonneman zei

  Het is inderdaad heel bizar maar vanaf dag 1 hadden we al met list & bedrog te maken, in de laatste zitting zou Blokland een onafhankelijke schade expert aanstellen. Bewust heeft hij op 1 of andere manier Hollands Kroon uit de wind gehaald en vonnis gewezen, maar goed ze hebben de verkeerde te pakken die nergens voor terugdeinst. Meskers & Groot willen een wit voetje halen om dit als memo aan de raad voor te leggen, maar het hoger beroep lag al op de mat, het gaat verder heel goed met ons en dat is belangrijk en de camping loopt als een trein

  Anoniem zei

  Er zitten daar ook niet frisse netwerken die vooraf al bekokstoven hoe "ongewensten" de rekening krijgen. Zie o.a. http://krominrecht.nl/2-4-mr-j-blokland/ Komt het kantoor naar voren van hierin genoemde curator, wees dan op je hoede.

  Anoniem zei

  We gaan ervan uit dat vanaf nu alle uitspraken in een memo worden vermeld!

  Frank Ottens zei

  Jervin Tonneman, diep respect voor wat je allemaal presteert. Ik ga bidden dat je wint van die minkukels die zich wethouder durven te noemen. Keep up the good work!! NO SURRENDER!!!!

  Anoniem zei

  Een volk dat voor tirannen zwicht
  zal meer dan lijf en goed verliezen

  Dan dooft het licht

  Theo Moras zei

  En nu mooi weer spelen, en gaat wethouder Theo Meskers fietsen met gedeputeerde natuur en landschap Esther Rommel maar niet bij camping Land uit Zee met een tocht om 10 jaar UNESCO Werelderfgoed Waddenzee te vieren. Ook daarom is het zaak dat gemeente Hollands Kroon de rechtszaak alsnog verliest.#GERECHTIGHEID.

  Anoniem zei

  Jervin, hou je taai. Meskers en zijn volgelingen zijn in staat om een heel gezin te verwoesten met list en bedrog, verspreiden van leugens en het omdraaien van feiten. Onvoorspelbaar maar waar. Kijk ook naar het programma "opstandeling"van Sophie Hillebrand over gemeente Bergen. NHK is niets beter.

  Een reactie posten