Tulpenbroeier in ’t Veld mag doorbouwen aan huisvesting seizoenarbeiders

Datum:
 • dinsdag 28 mei 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - T'Veld - Twee bewoners uit de Moerbeek stapten naar de rechter om hun buurman Wit Flowerbulbs in de wielen te rijden. De rechtbank ging er niet in mee.
  Winnie van Galen 28-5-2019

  Er was geen spoedeisend belang, oordeelde de voorzieningenrechter.
  De bouw van het pand voor de huisvesting van veertig seizoenarbeiders is grotendeels af, een schorsing van de omgevingsvergunning zat er zodoende niet in, aldus kort gedingrechter E. de Vries. Tevens hebben bezwaarmakers de mogelijkheid later in het traject bij de gemeente aan de bel te trekken. Daarbij gaat het om voorschriften die gelden voor de ingebruikname van het pand, zoals de brandveiligheid. Kortom, ook hier geen spoedeisend belang.
  Tijdens de zitting bleek tevens dat Wit Flowerbulbs het nieuwe gebouw aan Moerbeek 10 niet voor half augustus in gebruik mag nemen. En dat is een tegenvaller voor de tulpenbroeier, die ervan uitging dat de accommodatie in juli beschikbaar is voor logies van de tijdelijke buitenlandse werkkrachten. Tegen die tijd komt het pellen van de bollen op gang. Een rekensommetje van de rechter leerde dat er ’op z’n vroegst’ half augustus bewoning in het gebouw mogelijk is. Tot dan loopt de bezwaartermijn.
  De bewoners die tegen de omgevingsvergunning ageerden, gaven onder meer aan bevreesd te zijn voor ’extra verkeersdrukte in de relatief kleine gemeenschap die de Moerbeek is’.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten