'Snel zonnepanelen leggen op je dak is een veelgemaakte fout'

Datum:
 • zaterdag 11 mei 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Capelle a/d lJssel- De drang van huizenbezitters om meteen zonnepanelen op het dak te leggen, is niet altijd zinvol. 
  Marlou Visser 11-5-2019


  Dat zegt Milou van den Akker, de nieuwe topman van De Hypotheker. Hij raadt een duur- zaamheidsadvies aan bij verbouwingen.

   ,,Wij zien dat veel mensen in deze huizenmarkt kiezen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Dat gaat vaak in combinatie met verduurzaming", zegt Van den Akker. ,,Een veelgemaakte fout is dat mensen dan direct zonnepanelen willen plaatsen. Maar het effect daarvan is bijna niets als de isolatie en ventilatie in een huis niet op orde zijn."

  Wie bij de Hypotheker aanklopt voor financiering voor verbouwing, of extra leenruimte o energiebesparende voorzieningen te nemen, wordt geholpen bij een passende financieringsoplossing en in contact gebracht met een regiepartij voor het verduurzamen van de woning, legt Van den Akker uit.

  Starters 

  De nieuwe bestuursvoorzitter, die eerder drie hypotheeklabels onder zijn hoede had, maakt zich zorgen om de starters op de woningmarkt. "Zij kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken. Dat kan met een starterslening of alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding. Met name in de grote steden hebben starters last van particuliere beleggers, die het schaarse aanbod voor hen wegkapen. Ik steun het van harte als daar paal en perk aan wordt gesteld."

  Vooral die starters hoopt De Hypotheker te bedienen met dienstverlening waarbij zij veel van het administratieve werk zelf digitaal kunnen voorbereiden. Dat zal het gehele traject ook goedkoper maken. ,,Door slim gebruik te maken van data, kunnen we klanten beter en sneller helpen. We zitten nu in een tijd waar beschikbare koopwoningen soms niet eens op Funda verschijnen. Dan heb je snel uitsluitsel nodig over je financiering."

  Hij denkt overigens niet dat online hypotheekadvies, een markt waarop zich onlangs ook vergelijkingssite Independer heeft gewaagd, de traditionele kantoren snel helemaal gaat vervangen.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten