’Niet vechtend over straat’, zeggen ze bij Museumhaven Den Helder

Datum:
 • woensdag 8 mei 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - ,,We rollen niet vechtend met elkaar over straat”, zeggen voorzitter Michiel Tegelberg en vrijwilliger Paul Schaap van de stichting Museumhaven eenstemmig.
  Arie Booy 8-5-2019
  Daags na het besluit van de gemeenteraad om geen referendum te houden over de vestiging van het stadhuis op Willemsoord, kijken beide hoofdrolspelers binnen de Museumhaven in Den Helder gezamenlijk terug op de gebeurtenissen van een bewogen week.
  Tegelberg: ,,Het bestuur van stichting Museumhaven Willemsoord is buitengewoon ongelukkig met het plan om een stadhuis in maritieme gebouwen te vestigen. Dat hebben wij het college schriftelijk laten weten. Ik heb die positie ook verwoord tijdens mijn inspraak in een vergadering van de gemeenteraad. Aan de andere kant hebben wij echter de bestuurlijke plicht om te anticiperen op vestiging van het stadhuis op Willemsoord. Mijn collega-voorzitter Henk Mosk van de stichting Nautische monumenten zit er op dezelfde manier in; zoals deze week ook in de Helderse Courant te lezen was. We voeren daarom overleg met het college over de voor de Museumhaven zo gunstig mogelijke voorwaarden als het plan toch doorgaat.”

  Begrip

  Voorzitter Tegelberg beklemtoont dat hij er begrip voor heeft dat de stichting Behoud Erfgoed Den Helder onder leiding van Paul Schaap verder gaat met haar verzet tegen het gemeentelijk voornemen.
  Schaap, al ruim een kwart eeuw als vrijwilliger nauw betrokken bij de opzet en uitbouw van de Museumhaven zegt: ,,Ik zit er anders in dan Michiel. Als Erfgoedstichting vrezen we dat de Museumhaven last gaat krijgen van een stadhuis. Wethouder Michiel Wouters heeft meermalen toegezegd rekening te zullen houden met de belangen van de Museumhaven. Maar hij weigert ook maar iets op papier te zetten. Dat maakt ons argwanend.”
  Schaap en zijn Erfgoedstichting gaan nu overleggen met een advocaat die gespecialiseerd is in bestuursrecht: ,,Aan de hand van de uitkomst van dit gesprek bepalen we of we naar de rechter stappen.”

  Noodhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten