Het verhaal van de Heilige Greta

Datum:
 • donderdag 2 mei 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • De wonderen zijn de wereld nog niet uit  en dat het ook niet erg mag zijn dat wij als burger zwaar moeten betalen voor deze wonderen.
  2-5-2019
  (Door: “Henk der Niederländer”)
  Nou eens een keer iets waar we de laatste 25 jaar of zo niks meer over gehoord hebben. LOL. Het klimaat, jongens en meisjes. Het is duidelijk dat er een zeker klimaatprobleem is, want als je het nieuws over de plastic soep gemist hebt, loop je mijns inziens nogal een stuk achter wat betref het klimaatnieuws. Nou is dat natuurlijk een groot probleem, want naar het schijnt komen plastic deeltjes overal voor, tot in het eten toe. Naar het schijnt is bijvoorbeeld vis vergiftigd door plastic deeltjes en ik meen me te herinneren dat ook in vlees al plastic gevonden is. Tot daar aan toe zal het allemaal wel  kloppen en is het ook best verontrustend, ook dat is allemaal waar. Maar de gevolgen zijn, sinds die een politiek agenda zijn geworden, een beetje heel erg veel meer een financieel probleem geworden.
  Namelijk eind jaren-80 van de vorige eeuw wordt het IPPC opgericht en ineens stond het klimaat uitgebreid in de politieke belangstelling met het gevolg dat ons begin jaren-90 van de vorige eeuw alvast een beetje duidelijk gemaakt werd dat dit probleem wel eens geld zou kunnen gaan kosten. (waar kennen we dat toch van, een politiek probleem dat geld kost)
  Dus wat gebeurde er: het IPPC moest een onderzoek gaan doen naar de werkelijke invloed van de mens op het klimaat en waarschijnlijk moest dat onderzoek gedaan worden met de uitkomst dat uiteraard ook de mens de schuld in de schoenen geschoven kreeg. Dat zijn namelijk diegenen die er voor kunnen betalen, want de meeste huisdieren hebben geen geldbuidel of iets dergelijks.
  Dus na verloop van tijd kwam daar ook een menselijke voetafdruk en meer van die onzin bij en was de reden gevonden om de nodige lasten te verhogen, want het moest namelijk iets opbrengen, nietwaar. Dus sukkelen de politici een paar jaartjes aan door de belastingen op brandstoffen te verhogen en veel slap gezever over plastic tasjes in de supermarkt om de burger toch maar vooral duidelijk te maken dat het zo allemaal niet verder kan. Ondertussen word zowat elk artikel wat dezelfde slaper koopt (lees burger) verpakt in plastic, zodat er nog een hoop meer troep op de natuur losgelaten kan worden.
  Dan plotseling komt men erachter dat de plastic soep toch hoofdzakelijk in de Pacific drijft en de westerling toch wel een stuk minder aansprakelijk is voor de vervuiling van het milieu. Dus grote paniek bij de politiek in het Westen, met name in Europa, want die had gedacht een flink slaatje te kunnen slaan uit de plastic zooi. Maar dat valt een beetje tegen nu, want je kunt de westerse burger dus moeilijk blijven belasten om plastic van Chinese, Japanse, Indiase en nog een aantal oosterse landen.
  Dus het IPPC opnieuw aan het werk gezet en ineens gaat er een lichtje op bij de dames en heren van het IPPC. Namelijk wat was er gebeurd: ene Svante Arrhenius heeft in het vroege begin van de vorige eeuw voorspeld dat CO2  wel eens een groot milieuprobleem zou kunnen worden. Kijk, en zoiets zocht de politiek nou, want dat is een gas dat onzichtbaar en reukloos is (waar ik later nog even op terugkom), dus daar kon de politiek iets mee.
  Dus nieuw onderzoek gevraagd aan de bollebozen van het IPPC en die dames en heren dus opnieuw van start, met de opdracht dat het plaatje op het eind politiek werkbaar moet zijn. Onderzoekers beginnen data te verzamelen en komen tot de conclusie dat CO2 inderdaad een broeikasgas is en dat de aarde opwarmt door dit broeikasgas en ze doen er ook nog een stukje methaan bij, want koeien, mensen, huisdieren en eigenlijk al wat leeft laten wel eens een scheet, maar dat de meeste methaan zomaar van de zeeboden los komt, wordt dan maar niet genoemd.
  Ondertussen ontstaat binnen het IPPC  nogal wat onenigheid over de uitkomsten van de onderzoeken en moeten er keuzes gemaakt worden. Dus wordt een groot aantal onderzoekers dat niet meer aan de fraude wil meewerken op een zijspoor gezet en het zwijgen opgelegd. Dus niet minder dan 97% van deze onderzoekers is het niet eens met de uitslagen, waarvan een groot deel gepensioneerden of die bijna met pensioen gaan en dus niet meer afhankelijk zijn van hun inkomsten van deze leugens.
  Ondertussen gaat het klimaatgebeuren zo ongeveer een eigen leven leiden en allerlei groepen aan de linkerkant van het politieke spectrum gaan zich ermee bemoeien, want die zien hun kans schoon om weer eens een punt te maken en roepen er hun eigen “deskundigen”  bij om te staven dat we hard op weg zijn naar het einde der tijden. Nou, die deskundigen zijn snel gevonden in de persoon van studenten en een aantal weermannen, die eigenlijk het weer nog geen drie uur van tevoren kunnen voorspellen, maar zich wel specialist in deze mogen noemen.
  Dan gaan we verder naar het hedendaagse:
  En plotseling staat daar een heilige voor onze neus genaamd Sint Greta Thunberg, die in haar 8ste levensjaar het heilige klimaatlicht zag en helemaal over de zeik ging omdat we als mens toch wel heel erg slecht omgaan en omgingen met het klimaat. Dus wat doet onze Sint Greta? Die legt zichzelf een spreekverbod op en wil alleen nog maar met haar familie converseren en begint een huilsessie tot ze de volwassen leeftijd bereikt van wel 11 jaar.
  Dat het een kind was met een Obsessief-compulsieve stoornis had de familie niet helemaal begrepen en dat kinderen met het syndroom van Asperger drammers zijn tot het uiterste als er in hun hersenen iets is gepland, werd ook maar even vergeten. Het hele gezin wordt door de Heilige Greta overgehaald om zijn lapje vlees te laten staan en ter wille van het geloof wordt iedereen veganist om het de Heilige Greta toch maar naar de zin te maken, want je moet natuurlijk iets over hebben voor een heilige, nietwaar. Maar de Heilige Greta zou de Heilige Greta niet zijn als ze haar hele woonplaats niet zou kunnen overtuigen van haar geloof. Dus gaat ze elke vrijdag staken voor het milieu door niet naar school te gaan en haar omgeving te overtuigen van haar gelijk.
  Dat hele verhaal wordt opgepikt door een of meerdere lokale Zweedse kranten en er wordt een artikel over afgedrukt, dat weer gelezen wordt door ene Ingmar Rentzhog, die op dat moment toevallig net bezig was een boek uit te geven over de klimaatverandering dat toevallig geschreven was door niemand anders dan de moeder van onze Heilige Greta, namelijk Malena Ernman. Daaruit kan dus gewoon het gevolg getrokken worden dat Heiligheid dus naar alle waarschijnlijkheid genetisch bepaald is of dat er sprake is van een groots opgezette zaak om de zaak op te lichten. Het laatste lijkt mij het meest voor de hand liggend, maar dat is dan weer mijn persoonlijke mening die ieder voor zichzelf maar moet bepalen.
  Ondertussen word er een miljoen of meer Euro’s verdiend door het trio Greta, Malena en Ingmar en dacht de hele omgeving: nu is iedereen blij en gelukkig. Maar dat is nou net niet het geval, want de familie vond het eigenlijk niet echt tof om de miljoenen die in het vooruitzicht stonden, te delen met Ingmar Rentzhog. Dus die werd geloosd en het verhaal ging weer verder.
  De Heilige Greta begint nu de rest van de Europese jeugd duidelijk te maken dat het toch maar beter zou zijn dat niet alleen zij, maar alle jeugdigen van onder de 16 moeten gaan staken om het milieu een kans te geven en aangezien de jeugd solidair is onder elkaar, springt hij dan ook meteen in dit klimaat-gat.
  In Brussel, waar onze hoogst eigen democratische dictatoren zitten, zien ze er wel iets in om onze eigen Heilige Greta nog een beetje harder te pluggen en ze nodigen haar uit om daar ook haar verhaal te komen doen. Zo gezegd zo gedaan. Heilige Greta doet haar verhaaltje en alle zo intelligente Europarlementariërs  springen na afloop op van hun stoelen om onze Heilige Greta een staande ovatie te geven. Dus uitnodigingen van over de hele wereld en reizen met een elektrische auto overal naar toe om te cashen is het gevolg. Eigenlijk hoop ik niet dat ze uitgenodigd gaat worden aan de andere kant van de oceaan of Australië, want als ze niet wil vliegen of er met een extreem smerige olie stokende boot naartoe wil gaan, zal het toch zwemmen moeten worden, wat mij een nogal grote opgave lijkt.
  Ondertussen is gebleken dat onze Heilige Greta ook als enige op de wereld het CO2 gas kan zien (ja wat wil je, ze is niet voor niks een Heilige). Dus dat zal een en ander op termijn wel makkelijker maken om die CO2 troep op te ruimen.
  Alles bij elkaar genomen mogen we ons gelukkig prijzen dat er een Heilige Greta is opgestaan om ons te redden van dat CO2 vergif dat onder normale omstandigheden de bomen en planten op een geweldige manier helpt om te groeien, maar wat in deze tijd niet meer nodig is omdat er toch hele massa’s bomen weg moeten om een G5 netwerk uit te rollen en er plaats gemaakt moet worden om huizen te bouwen om de arme vluchtelingen uit Afrika een dak boven hun hoofd te geven. Dus laten we met zijn allen nog maar even afwachten welke wonderen de Heilige Greta nog voor ons in petto heeft.
  En om dan nog even op een kleinigheidje terug te komen, om aan te tonen dat toeval toch zeker bestaat: Wie was namelijk deze voornoemde Svante Arrhenius. Laat nou toevallig onze Heilige Greta een verre achternicht van Svante zijn. Zo zie je maar weer dat het ene het andere nog niet zo makkelijk uit sluit. Zoals duidelijk in dit heel serieuze artikel kun je toch echt wel stellen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn en dat het ook niet erg mag zijn dat wij als burger zwaar moeten betalen voor deze wonderen. En zoals het spreekwoord zegt:  Het kost dan wel iets, maar dan heb je ook niks.
  Door:
  “Henk der Niederländer”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  2 reacties :

  Dekker zei

  Vanmorgen zag/hoorde ik op AT5 weer een deskundige die stond te oreren over hoe geweldig warmtepompen waren. Hele steden moesten energie neutraal worden, een goed voorbeeld was de stad Heerlen in Limburg waar het warme water uit de verlaten mijngangen werd gebruikt om een paar gebouwen te verwarmen gaf hij als voorbeeld. De aanwezigen hingen aan zijn lippen. Er werd niet door die deskundige gesproken over het verbruik van de industrie en de overige energieverbruikers in Nederland van meer dan 85%, neen alleen over huishoudens. Dat een eenvoudige warmtepomp meer verbruikt aan energie(4000KW p/jaar) als een normaal huishouden in een heel jaar verbruikt vertelde de bedrieger er niet bij. Ook niet dat bij geen wind en zon de energiecentrales volop moeten draaien om de warmtepompen van stroom te voorzien.
  Het is ongelooflijk stuitend dat we op deze manier geïndoctrineerd worden en het meest erge is nog dat een groot deel van de bevolking niet eens meer zelf nadenk, ze slikken de onzin als zoete koek.
  Energieneutraal is een utopie, zeker met een onrustbarende stijging van de wereldbevolking.

  Anoniem zei

  Het is toch te gek voor woorden dat een geestelijk gestoord kind dat uitgebuit wordt door een moeder en andere familieleden een heel EU parlement op de banken krijgt met een fantasie verhaal.
  Door dit soort idioten worden we geregeerd, zowel in Brussel als in Den Haag.

  Een reactie posten