Centrum Breezand heeft straks een ’dorpsplein’; Hollands Kroon wil kern van het dorp opknappen

Datum:
 • donderdag 9 mei 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Breezand - Een nieuwe brug voor langzaam verkeer over de Zandvaart, andere parkeerplekken en een wegdek waarmee het idee van een dorpsplein moet ontstaan.
  Mike Deutekom 9-5-2019

  Zo zou het centrumgebied van Breezand kunnen worden opgeknapt.
  In opdracht van Hollands Kroon zijn er twee adviesbureaus aan de slag gegaan om voor het centrumgebied van Breezand (de kruisingen Zandvaart/Koningsweg en Zandvaart/Burgemeester Lovingstraat/Koningsweg) een plan te ontwikkelen waarmee het dorp meer een centrum krijgt dan nu het geval is.
  In de gemaakte schets wordt het wegdek aangepast waardoor het gevoel moet ontstaan dat men zich over een plein beweegt. Het autoverkeer is er ’te gast’ en voetgangers en fietsers krijgen een eigen brug over de vaart, waardoor er veiliger van de ene kant naar de andere kant kan worden overgestoken.
  Ook verdwijnen in de schets de parkeerplaatsen aan de kant van het water van de Zandvaart. Alleen voor de woningen langs de weg kan men - als het plan wordt uitgevoerd - dan nog parkeren.
  Ook de parkeerplaatsen aan de Zandvaart bij de brandweerkazerne verdwijnen in het voorlopige plan. Daar wordt aan het water van de vaart een vlonder geplaatst en komt er een parkachtige omgeving in plaats van ruimte voor auto’s.
  Er wordt nog gesproken met de inwoners van Breezand. Hun inbreng wordt nog verwerkt in het plan. In juni zal het definitieve plan naar verwachting worden gepresenteerd.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten