Bevolkingskrimp in de Noordkop? Niet in Hollands Kroon, zo verwacht de gemeente

Datum:
 • vrijdag 31 mei 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna De gemeente Hollands Kroon hoopt in 2030 55.000 inwoners te hebben, achtduizend meer dan nu het geval is.
  Mike Deutekom 31-5-2019


  Het krimp-scenario waar bij de gemeentelijke fusie in 2011 vanuit werd gegaan, mag van wethouder Theo Groot de prullenbak in.
  Die ambitie spreekt de gemeente uit richting de partners in de regio (de overige Noordkop-gemeenten) en de provincie Noord-Holland. ,,Die ambitie vloeit voort uit de plannen in de gebiedsvisie Wieringermeer. Door ruimte te bieden voor ontwikkelingen op Agriport, met glastuinbouw en datacenters, hopen we dat krimp-scenario uit 2011 om te kunnen buigen. Want niemand zit te wachten op krimp natuurlijk. We willen geen Oost-Groningen worden.’’
  Banen, nog meer banen en bijbehorende huizen waardoor de jongeren in het gebied kunnen blijven (of gaan) wonen. Dat is het plan wat Hollands Kroon wil uitvoeren. ,,Daar waren we - samen met de buurgemeenten - eigenlijk al mee begonnen via het stimuleringsprogramma De Kop Werkt. Via de gebiedsvisie zetten we de volgende stap. Daarom ben ik het ook niet eens met de kritiek uit agrarische hoek op die visie. We hebben meer nodig dan alleen agrarische bedrijven om die groei mogelijk te maken.’’
  Hollands Kroon doet het economisch goed. Het staat negende op de lijst van gemeenten waar de economie het snelst groeit aldus B en W.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten