VVD komt ook met informateur Noord-Holland: Cornelis Mooij

Datum:
 • woensdag 3 april 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Haarlem - Dinsdag maakte GroenLinks bekend Laura Bromet aan te stellen als informateur. GroenLinks heeft de VVD uitgenodigd om ook een informateur te leveren om te onderzoeken of de verschillen overbrugbaar zijn.
  3-4-2019

  GroenLinks en de VVD hebben elkaar vandaag gesproken over de recente ontwikkelingen. De VVD heeft daarin laten weten dat zij die uitnodiging aanneemt; de partij stelt Cornelis Mooij aan als informateur.
  Laura Bromet is Tweede Kamerlid voor GroenLinks en voormalig wethouder en raadslid uit de gemeente Waterland. Cornelis Mooij is voormalig gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, voormalig wethouder van de gemeente Haarlem en voormalig waarnemend burgemeester van de gemeenten Waterland en Uithoorn.
  Noord-Holland staat de komende jaren voor grote uitdagingen waarvan de aanpak een breed draagvlak verdient en waarbij polarisatie moet worden voorkomen. In het duidingsdebat van afgelopen donderdag riepen meerdere partijen op om te komen tot een coalitie die kan rekenen op een robuuste meerderheid in de Staten. Gehoord deze oproep wordt eerst samenwerking tussen GroenLinks en de VVD verkend. GroenLinks en de VVD geven de informateurs de opdracht om gezamenlijk te onderzoeken of de inhoudelijke verschillen overbrugbaar zijn. Op die basis zullen de informateurs verkennen met welke partijen een meerderheidscoalitie kan worden gevormd.
  GroenLinks en de VVD geven de opdracht aan de informateurs om het proces transparant in te richten.

  0 reacties :

  Een reactie posten