Veel minder inwoners in Den Helder, maar het aantal auto’s neemt toe

Datum:
 • maandag 8 april 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - We zijn wel met minder, maar samen beschikken we over heel wat meer voertuigen.
  Hedzer Faber 8-4-2019
  Sinds het begin van deze eeuw nam het bevolkingsaantal van Den Helder gestaag af van een kleine 60.000 tot op de kop af 55.747 inwoners afgelopen maand, maar nam het aantal personenauto’s in de stad met bijna een kwart toe.
  Zo’n 25.000 personenauto’s stonden afgelopen jaar in Den Helder geregistreerd, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
  Maar ook door bedrijvigheid wordt het drukker op de Helderse parkeerplaatsen. Het aantal bedrijfsvoertuigen is sinds 2.000 zelfs meer dan verdubbeld tot zo’n vijfduizend in 2018. Door de economische crisis vanaf 2008 was er even een dip in deze categorie, maar sinds 2016 neemt ook het aantal bedrijfswagens weer toe. Ook staan er meer motorfietsen ingeschreven in deze gemeente. Waren dat er 19 jaar geleden nog ruim 1.600, nu zijn dat er zo’n achthonderd meer.
  Vergeleken met het landelijk beeld is de toename van voertuigen in Den Helder evenwel relatief beperkt. Over het hele land was de stijging sinds 2000 ruim dertig procent. Dat komt onder meer door de krimpende bevolking. Ook worden er in dunbevolkte gebieden meer motorvoertuigen aangeschaft.
  Op Texel nam het aantal personenauto’s sinds het begin van deze eeuw zelfs toe met 38 procent tot ruim boven de 7.000.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Buslijnen vallen uit, het treinverkeer met de agressie is nou ook niet iets om over naar huis te schrijven, veel ouderen zijn slecht ter been dus is het openbaar vervoer geen optie en door de vele bezuinigingen van deze en vorige regeringen worden reizigers vanzelf in de auto gejaagd.

  Een reactie posten