Hollands Kroon mikt op grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten buiten woongebieden

Datum:
 • dinsdag 2 april 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • HOLLANDS KROON - Als het aan Hollands Kroon ligt, worden arbeidsmigranten in de toekomst zoveel mogelijk opgevangen aan de rand van dorpskernen. Daarvoor wil de gemeente inzetten op grootschalige logies, waar zo'n veertig migranten tegelijk kunnen verblijven.

  Dat zijn de belangrijkste wijzigingen in nieuw opgestelde beleidsregels, waar inwoners van de gemeente de komende zes weken hun zegje over mogen doen


  In de gemeente is een groot tekort aan geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten. Dankzij het zogeheten kruimelbeleid konden arbeidsmigranten lange tijd binnen de woonkernen worden gehuisvest, maar omdat zij daardoor verspreid over de gemeente wonen, is het lastig om toezicht te houden.  


  Door de arbeidsmigranten in grotere groepen te huisvesten, wordt het toezicht op die logies eenvoudiger, zo is de gedachte. Voor die grotere logies gaan wel strenge eisen gelden: zo moet op bestaande locaties per arbeidsmigrant minimaal 12 vierkante meter beschikbaar zijn en mogen er per slaapvertrek maximaal twee personen verblijven. 

  Veertig personen 
  Ook logiesfuncties op agrarische bouwpercelen zijn mogelijk. Daarvoor geldt wel een maximum van veertig personen, en dat de logies een nevenfunctie van de agrarische activiteiten moet zijn. Met andere woorden: een boer mag niet stoppen met boeren om zijn volledige perceel te reserveren voor huisvesting van arbeidsmigranten.  

  De gemeente Hollands Kroon nodigt haar inwoners uit te reageren op het voorgestelde beleid: dat kan mondeling of schriftelijk. 

  NH nieuws 2-4-2019
  8 reacties :

  Anoniem zei

  Dat globalisme om goedkope arbeidskrachten hier heen te halen is al een brug te ver. Laat die bedrijven lekker verkassen naar Oost Europa, dan hebben we ook geen huisvesting nodig in een land waar al 7 miljoen mensen teveel wonen ten opzichte van het oppervlak dat beschikbaar is voor een harmonieus menswaardig leven in balans met de natuur. Uiteraard heeft de overheid graag arbeidsmigranten want die financieren hen om zichzelf in stand te houden.

  Anoniem zei

  Hoeveel kinderen heb je zelf, anoniem 1?

  van Alphen zei

  Anoniem 2, kunt u iets duidelijker zijn?
  Ik kan in het commentaar van anoniem 1 nergens het onderwerp kinderen ontdekken. Wel dat er 7 miljoen mensen in Nederland teveel zijn op een veel te klein stukje grond en daarmee slaat hij de spijker op zijn kop.
  We halen jaarlijks 100.000 migranten naar ons land die voornamelijk als hobby hebben het ophouden van hun handen voor gratis huis, inkomen zorgverzekering, enz. Zou het niet verstandig zijn om al die mensen eens aan het werk te zette ipv het importeren van half Oost Europa?

  Dekker zei

  Het blijft natuurlijk een merkwaardige zaak dat er Polenhotels gebouwd kunnen worden, woningen voor Polen beschikbaar worden gesteld, woningen voor allochtonen worden gebouwd terwijl de autochtone Nederlanders maar geen sociale huurwoning kunnen vinden.
  Links Nederland heeft de mond vol van "discriminatie" zo lang het maar geen Nederlander is, maar de Nederlanders worden in EIGEN land zwaar achtergesteld en Links(PvdA, SP, GL.) doet er maar niets aan.

  Geezer zei

  Grappig, De Polen krijgen hetzelfde betaald als Nederlanders en moeten hier werken omdat zij geen Nederlander kunnen krijgen voor het werk. De werkgever betaald de logiesruimte, niet de overheid. En sinds wanneer zorgt rechts voor sociale woningbouw?

  Anoniem zei

  Van Alphen, als je zegt dat er jaarlijks 100.000 migranten naar ons land komen (zo veel zijn het er niet, er gaan ook weer mensen terug) en er in Nederland 7 miljoen mensen te veel wonen, dan zijn die 7 miljoen mensen niet alleen immigranten, maar wordt dat ook veroorzaakt doordat gewone Nederlanders te veel kinderen krijgen. Dat kan toch niet anders? Daarom mijn vraag: hoeveel kinderen heb je zelf?

  van Alphen zei

  Laatste anoniem,
  Zolang u de media blijft geloven is het lastig discussiรซren want we worden dag in dag uit door de media en de regering op het verkeerde been gezet.
  Als u zich beter op de hoogte stelt kunt u vandaag lezen dat er weer 30.000 MEER opvangplaatsen nodig zijn voor onze Afrikaanse moslim broeders, nog bovenop de opvangplaatsen die jaarlijks 100.000 asielzoekers kunnen herbergen. Ze stromen ook weer door naar eigen woning enz. Het is een gegeven dat, als er geen import zou zijn, de Nederlandse bevolking zou afnemen(een trend in heel Europa) en voor de goede orde: mijn vrouw en ik zijn zo verstandig geweest geen kinderen te nemen. In een aantal Europese landen wordt het krijgen van autochtone kinderen gepromoot. Bijv. Hongarije, Italiรซ, enzovoort.
  Neemt u svp. eens de moeite om wat verder te kijken als uw neus lang is en geloof weinig van wat Rutte en in zijn kielzog de media u wijsmaken.

  Geezer zei

  Waarom baseren mensen zich vooral op de Hypebehoevenden? de werkelijkheid is echt een andere:
  De trend die zich ook al in het eerste halfjaar aftekende zet zich door. Het aantal Aziatische (waaronder Syrische) migranten neemt per saldo af, de migratie uit Afrika, Amerika en vooral Europa neemt toe. Tot nu toe hebben zich 92 duizend immigranten uit Europa gevestigd en vertrokken er 56 duizend. Personen met een Poolse achtergrond vormen daarbinnen nog steeds de grootste groep, met ruim 16,5 duizend immigranten en 10 duizend emigranten tot en met het derde kwartaal van 2018.

  Een reactie posten