Gemeente Schagen kent solide huishoudboekje en plust ruim 3,5 ton over boekjaar 2018

Datum:
 • vrijdag 12 april 2019
 • in
 • Categorie: ,

 • Schagen - De jaarrekening van boekjaar 2018 van de gemeente Schagen kent een plus van 360.000 euro. Dit positieve verschil komt vooral door extra inkomsten uit (bouw)leges die de gemeente ontving.
  Richard Zut 12-4-2019
  Wethouder financiën Joke Kruit: ,,Vorig jaar hebben we veel voor en met onze inwoners voor elkaar gekregen. Mooie resultaten waarmee we onze beloften uit het meerjarenuitvoeringsprogramma 2018-2022 inlossen.
  Zoals extra inzetten op het kernenbeleid met de gebiedscoördinatoren. Of onze ambities voor een forse stijging van nieuwe woningen in onze gemeente. Terugkijkend zien we in 2018 ook een solide huishoudboekje van de gemeente.’’
  Hoewel Schagen in de plus eindigt, geeft wethouder Kruit een flinke waarschuwing.
  ,,Want wat in het oog springt, is de stijging van de kosten voor jeugdzorg. Hier hebben we ruim acht ton aan uitgegeven. We konden dit nu nog dekken uit geld dat we hiervoor hadden. Maar als deze trend zich doorzet in 2019 en wij geen extra geld krijgen van het Rijk, moeten we als gemeente hiervoor zelf in de buidel tasten. Tel hierbij op dat we de komende jaren nog flink te kort komen voor het op orde brengen van onze openbare ruimte (project ’Basis op orde’), en dat we ook nog andere wensen willen realiseren. In dat geval ontstaat een serieus financieel probleem.’’
  Het college stelt de raad voor het positieve saldo te storten in de reserve Maatschappelijk nut voor de inhaalslag voor het onderhoud van het openbaar gebied, zoals eerder met de raad is afgesproken. De gemeenteraad bespreekt de jaarrekening in zijn vergadering van 14 mei.
  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten