Dr. Nicolaus Fest over GROENE milieuverwoesting

Datum:
 • zondag 28 april 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Wie windmolens propageert, wil niets voor de natuur doen, en ook niet voor dit land. Hij is een lobbyist, een leugenaar, een smeerlap, een farizeeër, een groen gelakte kapitalist.27-4-2019

  VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over GROENE milieuverwoesting (+ Nederlandse vertaling!)  (Vertaling: E.J. Bron)
  Goedendag! Het klimaat verandert. Welk aandeel de mens daar in heeft, is omstreden. Maar met het klimaat is het net zoiets als met ons leven. We hebben er maar één. Daarom moeten we er goed op passen. We moeten af van het verbranden van fossiele brandstoffen. Daarin heeft Greta Thunberg wel degelijk gelijk. Maar hoe? De Groenen gaan voor windkracht. Dat is ongeveer net zo zinvol als – deze aanwijzing is speciaal gericht aan Claudia Roth – om 42.000 km naar de Fiji-eilanden te vliegen om je te informeren over Global Warming. Want windkrachtinstallaties leveren, aldus vakmensen, niet eens de energie op die voor hun productie, het transport naar de standplaats en de bouw nodig is.
  Maar hé, cijfers en feiten! Die speelden voor Groenen nog nooit een rol. Men gelooft in windkracht, mede omdat de Groene windkrachtlobby er zo goed van leeft. Bovendien moet men plannen voor de tijd na de politieke carrière, bijvoorbeeld als commissaris van windkrachtexploitanten. Linkse ex-politici moeten per slot van rekening van iets leven. Begrijpt u: daarom hebben we nog meer oneconomische, on-ecologische windmolens nodig.
  Oké, die hebben ook hun goede kanten. Er zijn minder vliegen, paardenvliegen, steekmuggen. Volgens de nieuwste schattingen worden er door de 30.000 windmolens 5 miljard fijngemalen. Iedere dag, een biljoen insecten per jaar, 1200 ton. Helaas ook miljoenen bijen, hommels, vlinders. Maar dat is nevenschade. En dat de bijenpopulatie dramatisch daalt, heeft natuurlijk alleen maar met glyfosaat te maken. Maar nooit, nooit, nooit iets met windkracht!
  Vogels en vleermuizen ontbreekt het aan deze fijngemalen insecten als voeding. Maar ook dat heft elkaar op. Want de vogels en vleermuizen worden tegelijk mee fijngemalen! Wie met jagers praat, weet dat. Vossen en wilde zwijnen patrouilleren regelmatig bij windmolens. Want aaseters vinden daar iedere dag een rijk gedekte tafel. Voor de windkrachtexploitanten is dat praktisch. Dode oehoes, buizerds, kiekendieven of ooievaars, allemaal op de rode lijst, doen het niet zo goed in de ecologische balans. Dan is het prima dat men zelf deze gemalen slachtoffers niet hoeft op te ruimen.
  Windmolens zijn ook fantastisch voor de bodemkwaliteit. Omdat de windmolens steeds groter worden, is er voor één fundament tot 3500 ton staalbeton nodig. Dat is het gewicht van 45 zware goederenlocomotieven! En de toegangswegen voor de windmolens door velden en bossen moeten ook verhard worden. Zo verdicht men de grond totdat er niks meer kan leven. En wie de betonnen fundamenten later uit de grond haalt, als de windmolens verrot zijn, is niet duidelijk. Er wordt geen geld gereserveerd voor de afbouw. Want dat zou de Groene winsten verminderen. In geval van twijfel zal de belastingbetaler dus weer moeten dokken. In Schleswig-Holstein, de deelstaat van de voorzitter van de Groenen, Robert Habeck, laat men het beton gewoon in de grond zitten. De wormen en kevers moeten zelf maar uitzoeken waar ze naartoe moeten.
  Tenslotte zijn windmolens om nog een reden totaal fantastisch. Hun rotorbladen zijn gemaakt van carbon, fiberglas, lijm, verf. On-recyclebaar, onverwoestbaar – gevaarlijk afval, miljoenen tonnen. En bij het verbranden komen er uitermate giftige gassen vrij. Windmolens zijn net zo ecologisch als plastic bestek, zo duurzaam als verre reizen naar Fiji, zo energetisch zinvol als terrasverwarming. Ze zijn van voren naar achter één grote oplichterij. Wie windmolens propageert, wil niets voor de natuur doen, en ook niet voor dit land. Hij is een lobbyist, een leugenaar, een smeerlap, een farizeeër, een groen gelakte kapitalist. In het burgerleven heet hij Habeck, Hofreiter of Göring-Eckhardt. Zijn partij: de Groenen.
  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron(www.ejbron.wordpress.com)

  ________________________________________________


  INFO:
                             

                                             Miljarden voor een waanidee.
   • Helaas heeft het de belasting betaler dan al vele honderden miljarden gekost. 
    9

  0 reacties :

  Een reactie posten