Deur ’Haarlem’ blijft dicht voor Jeff Leever van Ouderenpartij, na acht jaar

Datum:
 • vrijdag 22 maart 2019
 • in
 • Categorie: , ,

 • Wieringerwerf - Welgeteld 15.626 stemmen zijn niet genoeg voor de Ouderenpartij Noord-Holland om in de Provinciale Staten te mogen blijven.
  Ed Dekker 22-3-2019

  Eenpitter Jeff Leever (68) uit Wieringerwerf verdwijnt hierdoor van het politieke toneel in Haarlem.
  Na acht jaar ziet Leever zijn periode als statenlid onverwacht eindigen. De lijsttrekker had er graag nog vier jaar aan vastgeplakt. ,,Teleursteld? Natuurlijk. Maar het volk heeft gesproken, onverbiddelijk.” Met 21 kandidaten ging de Ouderenpartij vol goede moed de verkiezingen in.
  Met de uitslag van woensdag komt een einde aan een onafgebroken periode van 25 jaar Ouderenpartij in het provinciaal bestuur. Leever zegt zich ’gepiepeld’ te voelen door 50Plus/Partij van de Ouderen. ,,Vlak voor het indienen van de kandidatenlijsten bleek 50Plus zijn naam te hebben uitgebreid. Voor ons was dat te laat om tegen te protesteren. Deze naam heeft verwarring gezaaid, dat heeft ons stemmen gekost. Van veel kanten in onze omgeving hoorden wij over die verwarring. Die mensen dachten op ons te hebben gestemd. Maar dit zal maar één van de reden van ons verlies zijn geweest.”

  Opheffing

  Jeff Leever houdt nog een slag om de arm. ,,Wie weet wat de definitieve cijfers komende maandag opleveren.” Als er niets verandert, beslissen de leden op 5 april over eventuele opheffing van de partij.
  Met het vertrek van Leever krijgt de Noordkop maar één vertegenwoordiger in de staten, Hanneke Kaamer van Hoegee uit Den Helder van de VVD.

  Opkomst

  In de krant van donderdag stonden enkele onjuistheden over het resultaat in Schagen. De juiste opkomst in de gemeente was 58,9 procent. De VVD behaalde 16,8 procent van de stemmen, Forum voor Democratie 16,3 procent en CDA 15,9 procent.
  Noordhollands Dagblad
  4 reacties :

  Anoniem zei

  Het is beter om realistisch te zijn: Kop van Noord Holland en Texel sluit je aan bij Friesland dat past een stuk beter qua plattelands structuur/cultuur dan Noord Holland. De grachtengordel elite heeft namelijk geen idee hoe de wereld er hier uitziet, en gebruikt de Kop slechts om haar eigen prestige projecten door te drukken, Wieringerrandmeer, volpompen met windmolens, etc.

  Anoniem zei

  Ik vraag me af of we Leever gaan missen. Ik heb geen idee of / wat hij voor de ouderen of voor de Noordkop heeft gedaan in de provinciale Staten.

  Anoniem zei

  Nee nagenoeg niemand weet wat hij voor de ouderen of voor de Noordkop heeft gedaan in de provinciale Staten.Niet vreemd want daar wordt helaas vrijwel nooit iets over naar buiten gebracht

  Anoniem zei

  Wat kan de provincie doen voor ouderen? Ik zou niks weten.

  Een reactie posten