Amnesty: Elektrische auto’s rijden op kinderarbeid

Datum:
 • zondag 24 maart 2019
 • in
 • Categorie:


 • Amnesty International heeft de elektrische auto-industrie ervan beschuldigd zichzelf als milieuvriendelijk te verkopen, ondanks het feit dat zij veel van haar batterijen produceert op vervuilende fossiele brandstoffen en onethisch gewonnen mineralen.22-3-2019

  De rechtengroep zegt dat de productie van batterijen koolstofintensief kan zijn, terwijl de winning van mineralen die erin worden gebruikt in verband wordt gebracht met schendingen van de mensenrechten, zoals kinderarbeid.
  Amnesty eist dat de EV-sector binnen vijf jaar met een ethische en schone batterij op de proppen komt en dat in de tussentijd de koolstofvoetafdrukken worden onthuld en de bevoorradingsketens van belangrijke mineralen worden geïdentificeerd.
  “Elektrische voertuigen zijn van cruciaal belang om de auto-industrie te verlossen van fossiele brandstoffen, maar ze zijn op dit moment niet zo ethisch als sommige detailhandelaren graag zouden willen dat wij geloven”, aldus het bedrijf, dat het initiatief aankondigde op de Nordic Electric Vehicle Summit in Oslo.  Amnesty International has accused the electric vehicle industry of selling itself as environmentally friendly, despite producing many of its batteries using polluting fossil fuels and unethically sourced minerals. @AilbheConneely | https://bit.ly/2WiRQ7B


  FENIXX 

  5 reacties :

  Anoniem zei

  De klimaatdwazen, veelal dezelfde idioten die 100 duizenden halve wilden Nederland binnen halen, kunnen niet realistisch meer denken en sturen aan op een ineenstorting van eens zo rijke Westen.
  Waar al dat geld vandaan moet komen om hun hobby van te betalen kunnen ze niet eens aangeven.

  Dekker zei

  Zeezoogdieren worden massaal vermoord door de gigantische herrie die de windmolen parken op zee veroorzaken, de dieren raken gedesoriënteerd en stranden of verdwalen en kunnen geen voedsel meer vinden en sterven.
  Vogels en vleermuizen worden gedecimeerd door de windmolens zowel op land als op zee.
  De voor ons leven onmisbare insecten worden met miljarden vermoord door de windmolens en in mindere mate de zonnepanelen als er weer eens een park in de brand vliegt en natuurlijk het verdwijnen van bloemen en planten.

  De productie van 1 accu van een Tesla veroorzaakt 17 ton CO uitstoot. Op zich is dat niet zo erg want CO2 is onmisbaar voor ons leven en dat van plant en dier, wel erg is dat de productie van het benodigde materiaal middels kinderarbeid geschiedt.(waar zijn de linkse drammers?)

  Een aantal Nederlandse vrouwen hebben het besluit genomen geen kinderen te baren vanwege het klimaat. Gelukkig maar want een dergelijk besluit wijst op een IQ van een gemiddelde Afrikaan(80). Wat ze dan weer vergeten is dat iedere volwassen vrouw in Afrika GEMIDDELD 7 kinderen heeft. Als die dwaze vrouwen in Nederland wat willen veranderen moeten ze hun inspanning aanwenden om tot een wereldwijde geboortebeperking te komen.
  De voorvechters van de klimaat hysterie, Jesse Klaver(Yasser Ferras is zijn echte naam) en Groen Links coryfee Paul Rosenmoller hebben dan weer wel respectievelijk 3 en 5 kinderen.
  De hypocrisie van vooral Groen Links en D’66 kent geen grenzen. Deze idioten moeten gestopt worden maar te vrezen is dat ze hun extreem linkse agenda onder leiding van landverrader RUTTE voort zullen zetten net zo lang totdat 3/4 van Nederland aan de bedelstaf is.

  Ziedaar de complete gekte van de voorstanders van het Klimaat Verdrag van Parijs waaronder natuurlijk ook de grootste leugenaar uit de vaderlandse politiek, Rutte, zijn vrienden van de PvdA, en natuurlijk CU en CDA en de dierenpoes.

  Johann zei

  Ik emigreer naar Duitsland en kom nooit meer terug. Daar krijgt ik 750 euro subsidie voor een gasaansluiting. Hier moet ik verpicht van het gas af tegen BETALING!!!

  Anoniem zei

  Adieu, Johan Zillig!

  Anoniem zei

  Nederland, het land waar de klimaat fanatici met hun peperdure elektrische auto's worden beloond door hun hypocriete vrienden van VVD,CDA, CU en D'66, geholpen door GL, met subsidies op diezelfde elektrische auto's van wel €20.000 terwijl kinderen hun leven slijten onder onmenselijke omstandigheden in de mijnen.
  Wat moet je dan een gigantische smeerlap zijn, zowel de politici die dit mogelijk maken als de bezitters van die peperdure auto's.

  Een reactie posten