‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propagandarichtlijnen voor alle media

Datum:
 • vrijdag 8 februari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • ‘De EU-richtlijnen eisen van journalisten het publiek te desinformeren’ – EU en techgiganten treden samen op tegen ongewenste meningen.

  De EU gaat ‘vol Big Brother’; ‘vol Sovjet’ is ook een goede omschrijving voor het  eind vorig jaar gepresenteerde plan van de Europese Commissie om alle media verplichte ‘richtlijnen’ op te leggen wat en hoe er geschreven en bericht moet worden, zogenaamd om ‘desinformatie’ tegen te gaan. In realiteit wordt met dit plan juist de grootste officiële propaganda- en desinformatie campagne sinds het einde van de Sovjet Unie gelanceerd, en is het verdwijnen van de vrijheid van meningsuiting in de EU vrijwel een voldongen feit. De komende jaren krijgen alle overgebleven vrije media en onafhankelijke journalisten te maken met de harde hand van de totalitaire linkse dictatuur die vanuit Brussel de scepter zwaait.
  Het ‘Actie Plan tegen Desinformatie’ is bedoeld om ‘het democratische systeem en het publieke debat in het licht van de Europese Verkiezingen van 2019 te beschermen’, en daarnaast andere verkiezingen in de lidstaten, zoals binnenkort in Nederland. Het plan bestaat uit vier punten:
  1. Desinformatie en ‘nepnieuws’ eerder detecteren. Hier wordt € 5 miljoen voor uitgetrokken;
  2. Een ‘Rapid Alert’ systeem dat in werking treedt om deze desinformatie vervolgens te neutraliseren; (= verwijderen, blokkeren, auteurs evt. te vervolgen)
  3. Providers verplichten ‘samen te werken’ met ‘feitencheckers’ en ‘academische onderzoekers’ die gaan bepalen wat wel en wat geen ‘desinformatie’ is;
  4. Een heuse en permanente pro-EU propaganda campagne, die natuurlijk niet zo wordt genoemd, maar vermomd wordt als ‘het promoten van media geletterdheid in de lidstaten’.

  (h/t “Wachteres”)
  ksander nieuws

  0 reacties :

  Een reactie posten