Noord-Holland stelt 2,9 miljoen euro beschikbaar voor wijkplannen warmtetransitie

Datum:
 • maandag 25 februari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De provincie Noord-Holland stelt een subsidie van 2,9 miljoen euro beschikbaar voor wijkplannen warmtetransitie. Gemeenten kunnen de subsidie vanaf 1 maart 2019 aanvragen. Per gemeente is er maximaal 200.000 euro beschikbaar.22-2-2019


  Alle gemeenten moeten voor eind 2021 een transitievisie warmte hebben opgesteld. In dit plan staat globaal voor een wijk beschreven welke duurzame warmtebron het meest voordelig is en in welke wijken de warmtevoorziening wordt verduurzaamd. De provincie Noord-Holland wil een bijdrage leveren aan het verminderen van de warmtevraag en het gebruik van duurzame warmte bevorderen. Daarom is er nu subsidie beschikbaar waarmee gemeenten een wijkplan verder kunnen uitwerken.
  Het wijkplan warmtetransitie bestaat onder andere uit een beschrijving én analyse van de vraag naar warmte van bewoners en gebruikers van gebouwen. Ook het aanbod van warmte komt aan bod. Warmte kan op verschillende manieren geleverd worden. Zo kan warmte worden opgewekt met een warmtepomp of kan gebruikgemaakt worden van industriële restwarmte. Ook moet het plan aandacht besteden aan de participatie van de inwoners en de financiering.

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Warmteverduurzaming ? Wie is de klos ? Yes....wij, de bewoners/de man of vrouw met een versleten brilletje, de belastingbetalers dankzij het kabinet van Rutte die er wel voor zorgt dat hij met handige smoezen zijn gelijk binnen haalt. Tuig van de richel in Den Haag.

  Een reactie posten