Nieuwe beleid arbeidsmigranten in juni naar raad

Datum:
 • woensdag 20 februari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeenteraad van Hollands Kroon wordt waarschijnlijk pas in de raadsvergadering van 20 juni gevraagd de nieuwe beleidsregels rond logies van buitenlandse arbeidskrachten vast te stellen.
  Mike Deutekom 20-2-2019


  "Tot die tijd blijven de huidige regels van kracht", zegt wethouder Theo Meskers.

  Het was het plan om al eerder met nieuwe regels te komen, maar 'in het belang van een zorgvuldige procedure' is dat niet in twee maanden bijgesteld. In maart vindt er een overleg plaats met betrokken partijen om te kijken of de nieuwe beleidsregels helder zijn. Daarna komt het zes weken ter inzage, voordat het stuk in juni aan de raad wordt aangeboden.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Inmiddels worden we overspoeld door migranten en wordt dus ook de overlast alleen maar groter, denk aan Wieringerwerf, Kreileroord, Schagen, Petten, Julianadorp en, als het het college gerieft, ook nog de Moerbeek. Met het nieuwe beleid zal het nog makkelijker zijn om permanente logies accommodaties te bouwen, die ook nog gebruikt kunnen worden als AZC's of opvang voor "vreemdelingen" in het algemeen.
  Alle verwachtingen zeggen dat er over een aantal jaar minder migranten nodig zijn, denk aan, dat in de landen van herkomst de lonen omhoog gaan, automatisering van bollenbedrijven, ook de bollenindustrie heeft een op- en neergaande economie.
  Er zijn legio leegstaande panden te vinden die tijdelijk omgebouwd kunnen worden tot logies accommodaties, bij voorkeur op bedrijventerreinen omdat daar de broodnodige voorzieningen dichtbij zijn, zoals een bushalte, goede wegen, winkels, dokter, verder sociaal vermaak dicht bij een centrum. Op het platteland zijn deze niet aanwezig, zelfs aanrijtijd van de brandweer zijn in de meeste gevallen ontoereikend.
  Is het niet verstandig om met het nieuwe beleid rekening te houden met de toekomst en daarom slechts tijdelijke woonruimte toe te staan? De zgn. flexwoningen worden al in het zuiden van het land gebruikt, ze zijn brandveilig en netjes. Ze worden ook gebruikt voor tijdelijke woonruimte voor studenten.
  Na het hoogseizoen gaan deze flexwoningen weer weg.
  Op deze manier wordt ons mooie open landschap niet bedorven door grote lelijke "barakken", die wellicht over een paar jaar allemaal leeg staan.
  Of is dit een manier om vergunninghouders, asielzoekers en andere "vreemdelingen" (zoals een memo omgevingsvisie van de gemeente het noemt) in de toekomst te huisvesten? De fiets die ze van de overheid krijgen zullen ze dan heel hard nodig hebben.
  Er zijn berichten dat de gemeente Hollands Kroon al een aantal grootschalige accommodaties op het oog hebben.
  Kortom, de raad heeft nog heel wat om zich over te buigen.
  Ik hoop dat ze de juiste beslissingen nemen en wens ze dan ook veel wijsheid toe.....

  Anoniem zei

  Er is in Hollands Kroon veel te veel werkgelegenheid. Voor de inwiners is dat niet nodig. Toch staat het college te juichen als er weer iets komt waar "wel duizend" arbeidsplaatsen komen. Niemand die vooraf bedenkt waar die mensen dan moeten wonen. Overbodige werkgelegenheid!

  Een reactie posten