Meer geld voor burgemeester en wethouders in de Noordkop

Datum:
 • donderdag 28 februari 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Noordkop - Burgemeester en wethouders van de Noordkop gemeenten krijgen salarisverhoging.


  Arie Booy 28-2-2019
  De rijksoverheid heeft nieuwe salarisschalen bekendgemaakt. De beloning is gekoppeld aan het aantal inwoners per gemeente. Hoewel Den Helder met net iets meer dan 55.000 inwoners de grootste bevolking heeft, krijgen de leden van het college evenveel salaris als hun collega’s in Schagen en Hollands Kroon.
  Het inwonertal van de laatste twee gemeenten schommelt rond de 47.000. Voor bestuurders van gemeenten met 40.000 tot 60.000 inwoners geldt dezelfde loonschaal. Voor de burgemeesters van Den Helder, Schagen en Hollands Kroon is het salaris momenteel 8920 euro bruto per maand. Per 1 juli stijgt dat bedrag naar 9098 euro. Wethouders in deze gemeenten vangen nu 7189 bruto en dat wordt 7312 euro in juli.
  Het inwonertal van Texel zit net onder de 14.000. De burgemeester verdient daarom 6942 euro en dat wordt 7081 euro. Zijn wethouders gaan van een salaris van 5450 bruto naar 5559 euro per maand.
  Overigens staan deze bedragen los van onkostenvergoedingen, eenmalige uitkeringen en de ambtstoelage die voor burgemeesters bestaat. In de regel maken dagelijks bestuurders van gemeenten behoorlijk veel uren. Naast de dagtaak zijn er ook regelmatig avondverplichtingen zoals vergaderingen. Burgemeesters zijn in principe altijd bereikbaar.

  Noordhollands Dagblad


  5 reacties :

  Anoniem zei

  De nieuwe burgemeester van Hollands Kroon laat haar ware gezicht direct zien door namens haar de politie toestemming te geven samen met een deurwaarder om een huis in de gemeente binnen te dringen onder dreiging van geweld. Mevrouw gaat geheel voorbij aan de feiten dat er geen contract, geen akte van sessie, geen rechtmatige vordering, volledig in verzuim, geen rechtmatige titel, etc, pure misdaad in de zuiverste vorm van eigen rechtertje spelen, de misdaad van buitenrechtelijk handelen, mensenhandel, art 273F & 274 strafrecht, artikel 4 UVRM, artikel 274 & 276 EVRM. Daarnaast wordt er gehandeld tegen een gerechtelijke uitspraak in, artikel 358 strafrecht. U bent bij deze gewaarschuwd...... weten is hierbij geweten geworden.

  Anoniem zei

  Anoniem 1: graag meer gegevens, want zo is het een loze beschuldiging. Waar speelde zich dit af?

  Anoniem zei

  Anoniem 2, daar gaan de burgemeester en gemeenteraad over ingelicht worden. Inclusief aansprakelijkheid stelling.

  Anoniem zei

  De nieuwe burgemeester zal eerst nog moeten ervaren wat zij aan de adviezen van haar ambtenaren/wethouders heeft!!!!!!

  Anoniem zei

  Anoniem 3: u gaat de raad inlichten, naar u kunt het ons toch ook wel vertellen? Nu lijkt het een onheuse beschuldiging naar de net begonnen burgemeester. Boter bij de vis, graag!

  Een reactie posten