Drie burgers eisen inspraak in stadhuisplan

Datum:
 • zaterdag 2 februari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Oppositiepartijen D66, PVV en Gemeentebelangen krijgen steun van burgers die ook vinden dat inwoners betrokken moeten worden bij de vraag of er een stadhuis moet komen op Willemsoord.
  Delano Weltevreden 2-2-2019
  De brief aan de gemeenteraad is ondertekend door Henk van Kuijk, Loes Vermeer-Lagerveld en Klaas Selie.
  Zij vinden dat de referendumverordening gerespecteerd moet worden. Burgemeester en wethouders van Den Helder hebben de volksvertegenwoordigers aangeraden een raadgevend referendum over het stadhuis te blokkeren. Een referendum zou het proces vertragen. De briefschrijvers vragen zich af hoe het negeren van de inwoners zich verhoudt tot uitspraken van collegeleden over het zoeken van verbinding met de burger.
  De Raadscommissie Bestuur en Middelen vergadert op woensdag 6 februari over het voorstel van het college om het stadhuis permanent te vestigen in twee gebouwen op de voormalige rijkswerf. De briefschrijvers vragen de gemeenteraad pas een besluit te nemen als de inwoners om hun mening is gevraagd. Zij vinden dat daarbij ook de optie moet worden meegenomen om geen nieuw stadhuis te bouwen. Zij wijzen de raad er op dat een stadhuis op Willemsoord meer kost dan de renovatie van het stadhuis aan de Bijlweg die vanwege de te hoge renovatiekosten is afgeketst. Als de gemeenteraad burgers geen inspraak willen geven, zullen de briefschrijvers een referendum aanvragen, kondigen zij aan. Zij doen dat liever niet, zeggen zij. ’Want het kost veel geld. Inspraak vooraf , met ruimte voor alternatieven en een onafhankelijk voorzitter, is een goedkope en betere aanpak. Zo wordt de burger van Den Helder daadwerkelijk bij ingrijpende plannen betrokken’, aldus het drietal.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  De ongeoorloofde staatssteun druipt er weer vanaf. Net zoals dat het geval is met het gemeentelijke bedrijf Port of Den Helder. Den Helder mag weleens goed aangepakt worden op de ongeoorloofde staatssteun die het met gelden opgebracht door de inwoners geeft aan de eigen geprivatiseerde bedrijven zoals Zeestad, Port of Den Helder en Willemsoord. Privatisering zodat men niet hoeft te voldoen aam WOB verzoeken, zodat de inwoners niet weten wat er met hun gelden gebeurd!

  Anoniem zei

  Ja @anoniem, naast het feit dat 70% overheidsuitgaven niet te controleren is: https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/12/70-overheidsuitgaven-kan-rekenkamer-niet-controleren-565262/

  Een reactie posten