'Raad gaat over extra geld RTV Noordkop'

Datum:
 • woensdag 9 januari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeenteraad van Hollands Koon moet beslissen of lokale omroep RTV Noordkop een aanvullende subsidie van 24.000 euro ontvangt.
  Mike Deutekom 9-1-2019

  Dat stelt het college van burgemeester en wethouders.


  RTV Noordkop heeft de zendmachtiging voor de gemeente voor de komende vijf jaar gekregen op voorwaarde dat er een kwaliteitsslag wordt gemaakt. Het bestuur van de omroep wil dat ook graag, maar heeft aangegeven dat daarvoor wel meer geld nodig is. Tot op heden kreeg de lokale omroep alleen de jaarlijkse bijdrage uit het landelijke gemeentefonds, een bedrag van 26.000 euro. Hollands Kroon schoof dat bedrag alleen door, en gaf zelf geen subsidie aan de lokale zender, in tegenstelling    tot de gemeente Schagen die jaarlijks 90.000 euro uittrekt voor Schagen FM.

  RTV Noordkop heeft aan Hollands kroon een subsidie van vijftig mille gevraagd. Burgemeester en wethouders laten het nu dus aan de gemeenteraad om te besluiten of de club het extra bedrag van 24.000 euro ontvangt.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Dekker zei

  De gemeenteraad van Hollands Kroon doet precies wat wordt opgedragen door het College, dus de goednieuws show van RTV Noordkop kan weer flink wat geld tegemoet zien(betaald door de burgers).

  Een reactie posten