Proef op Agriport met opslag van zomers overschot aardwarmte

Datum:
 • zondag 27 januari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - Tien putten heeft Energie Combinatie Wieringermeer nu geslagen, verdeeld over het gebied Agriport bij Middenmeer en glastuinbouwgebied Het Grootslag bij Andijk.
  Ed Dekker 27-8-2019

  Het bedrijf gaat een proef nemen met een put om warmte tijdelijk op te slaan.
  De huidige tien putten zijn vijf winningsputten om warm water op een diepte van maximaal 2500 meter te bereiken en vijf injectieputten om het water zonder warmte aan de aarde terug te geven.
  ECW wil op meer locaties warmte naar boven halen, maar eerst komt er een proef om warm water tijdelijk op te slaan. ,,In de zomer hebben we te veel, in de winter te weinig”, legt directeur Robert Kielstra uit. Hij hoopt in putten van vierhonderd meter diep water op tachtig graden te houden. De proefput wordt dit jaar geboord bij de Tussenweg.
  Agriport is in 2018 uitgebreid met dertig hectare glas. De tien glastuinbouwbedrijven beslaan nu 391 ha. ECW opent in februari de geothermiecentrale (investering veertig miljoen) bij Andijk. Aardwarmte voorziet tien glastuinders daar voor bijna de helft in de warmtebehoefte.
  Lees ook:

  Noordhollands Dagblad 

  0 reacties :

  Een reactie posten