Keek op de Week (1,2) met arbeidsmigranten, VVD en .........

Datum:
 • dinsdag 22 januari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hoogte- en dieptepunten van 1-18 januari van 2019 in Hollands Kroon.
  Een nieuw jaar, een nieuw begin........

  Het nieuwe jaar 2019 begint met  interessante berichten:

  Beeldvormende vergadering Arbeidsmigranten

  Op 10 januari hield de gemeente een beeldvormende vergadering over arbeidsmigranten. Er moeten kaders komen voor de huisvesting voor de vele arbeidsmigranten die hier tijdelijk werken.
  Wethouder Meskers meldde dat er tekort plaatsen zijn in Hollands Kroon. Dit moet worden afgestemd met de andere gemeenten, omdat anders Hollands Kroon het 'afvalputje van de kop' wordt. Het is een regionaal probleem.  Zo werden ook Medemblik en Opmeer genoemd buiten de kopgemeenten, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.

  Duidelijk werd dat de meeste partijen voor grote accommodaties zijn waar goede toezicht mogelijk is. En als eerste zo mogelijk op bedrijventerreinen. Op bedrijven zelf zou alleen voor de eigen werknemers mogelijkheden moeten zijn. De meeste partijen waren tegen huisvesting op niet actieve bedrijven. Ook huisvesting in reguliere woningen werd afgewezen.

  Annaert (VVD) vroeg naar de regionale afspraken. Het plan van aanpak van 'de Kop Werkt' was niet bij de stukken aanwezig. Merkwaardig natuurlijk. Alsnog zullen de partijen dit toegestuurd krijgen.

  LTO Hollands Kroon liet weten niet betrokken te zijn in het voortraject. Zij zijn natuurlijk voor een ruimhartig huisvestingsbeleid. En wel bij voorkeur op de bedrijven.

  Wethouder Meskers schetste nog  de voordelen als arbeidsmigranten zich laten inschrijven in de gemeente en zo het inwonersaantal vermeerderd wordt. 'Nieuwe inwoners zorgen voor impulsen'. Zo krijgt de gemeente de mogelijkheid meer woningen te bouwen.
  De negatieve effecten werden door de wethouder niet vermeld.

  De raad neemt 28 februari een besluit over de huisvesting van arbeidsmigranten. 


  Poldermolen

  Een mooi bericht. De gemeente lijkt voet bij stuk te houden. Geen Poldermolen. Al lang was duidelijk dat de inwoners van Wieringerwerf hier niets in zagen. 
  Een groot gedeelte van 2018 konden we tot in de uithoeken van de gemeente nog mooie, nieuwe, grote borden zien staan om mensen over te halen deel te nemen in de Poldermolen. Dat zal nog heel wat gekost hebben, de borden en het plaatsen.  

  Uit een reactie van  voorzitter van Bodegom van de coöperatie  blijkt dat ze het er niet bij laten zitten; de vergunning is verleend en die kan niet zomaar ingetrokken worden. Het wordt dus een rechtszaak.( 
  Coöperatie geeft Poldermolen nog niet op ) Uit het bericht van de coöperatie blijkt dat de Provincie 10.000 euro heeft verstrekt voor de poging de molen te realiseren.

  Incluzio

  In het stuk vallen op de bewoordingen: specialistisch team (??); voorloper;
  besparing op de jeugdzorg van circa zeven ton kunnen opleveren, zo verwacht Van Gent; te laten samenwerken; binnen het budget blijven; "We krijgen 16,2 miljoen euro van het Rijk, daar wil je het liefst toch onder blijven. En we denken dat dat kan.’’; Wij willen dat er met elkaar gewerkt gaat worden.;

  Bij het lezen van het stuk moesten wij direct denken aan de flop in Schagen door wethouder van Gent, dat ging ook over samenwerken en liep binnen het jaar stuk. Dat kostte Hollands Kroon 2 miljoen euro, o nee, dat gaat mevrouw van Gent in 2 jaar terugverdienen!

  Een alles zeggende reactie hierover leest u 
  hier.


  VVD in de problemen?

  Een opmerkelijk artikel:

  Burgemeester Koen Schuiling vindt dat er iets drastisch moet veranderen in zijn partij, de VVD. Zijn partij maakt foute keuzes, maakt de burgemeester in een opiniestuk in NRC in heldere bewoordingen duidelijk. 

  VVD-Burgemeester Out van Assen en VVD-burgemeester Bijl van Purmerend  verlieten zelfs onlangs hun partij. En wel omdat o.a.: 'elke visie ontbreekt' bij hun partij.   Ook belangrijk:
  Redactie JAS
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Laat de vergunningaanvraag voor een migranten accommodatie op Moerbeek 6 voor 40 (lees 56) bedden in de wacht staan tot er duidelijkheid is over het nieuw te voeren beleid!
  Het is geen bedrijventerrein maar een heel klein buurtschap.
  Het is zeker niet voor alleen eigen personeel! (zijn al auto's van uitzendbureau's gesignaleerd)
  Het is geen actief bedrijf.
  Reden genoeg om deze aanvraag aan te houden!


  Een reactie posten