College: Poldermolen bij Wieringerwerf komt er echt niet

Datum:
 • donderdag 10 januari 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Wieringerwerf - De coöperatie Poldermolen Wieringermeer heeft het met een brief aan burgemeester en wethouders van Hollands Kroon nog een keer geprobeerd, maar het antwoord blijft hetzelfde: de Poldermolen komt er niet. 
  Mike Deutekom 10-1-2018


  Dat laat het college de coöperatie andermaal  weten. ,,We willen duidelijkheid. Er is onvoldoende draagvlak voor een solitaire turbine bij Wieringerwerf. De coöperatie heeft de tijd gekregen dat draagvlak onder de bevolking aan te tonen, maar zelfs met een verlenging van die termijn is het niet gelukt. Dan is het tijd er een punt achter te zetten", zegt wethouder Theo Groot.

  De Poldermolen is een initiatief dat stamt uit het begin van her windplan Wieringermeer. Bij het ontwikkelen daarvan, ontstond het idee dat ook inwoners van de Wieringermeer zouden moeten kunnen profiteren van de opbrengst van het windpark.  Dat kon door aandelen te kopen in de zogenaamde poldermolen.

  "Om te voorkomen dat er net als in Niedorp pas na acht jaar een turbine wordt gebouwd omdat daar eerder een vergunning was afgegeven, geven we nu duidelijkheid . De molen komt er niet", zegt Groot.

  Er is wel een vergunning voor de turbine op die locatie verleend. maar omdat de grond van de gemeente is, kan die de bouw van de turbine alsnog weigeren.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Gelukkig. De vlag kan uit. Hiermee is wel aangetoond dat ER GEEN DRAAGVLAK is voor deze industrie.

  Een reactie posten