Advocaat van Rob Scholte kondigt ’gigantische schadeclaim’ tegen gemeente Den Helder aan

Datum:
 • donderdag 24 januari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - De gemeente Den Helder krijgt ’een gigantische schadeclaim’ van kunstenaar Rob Scholte.
  Delano Weltevreden 24-1-2019

  Volgens de rechtbank heeft de gemeente onrechtmatig gehandeld door de onderhandelingen met Scholte over het voormalige postkantoor af te breken.
  Dat zei de Alkmaarse rechtbank woensdag. Volgens de rechter had de gemeente door moeten onderhandelen met Scholte die het pand wilde kopen. Scholte heeft de gemeente gevraagd verder te onderhandelen, maar dat werd geweigerd.
  Die bereidheid was er volgens de rechtbank wel met de firma A. Tuin BV. Advocaat Benno Friedberg staat Rob Scholte bij.
  Hij spreekt van een klinkende overwinning: ,,Het is aan de ene kant hartstikke triest dat de rechtbank de gemeente op de vingers moet tikken wegens onrechtmatig handelen. Dat is nogal wat. Ik ben wel blij dat de rechtbank dit constateert. Wij gaan nu een gigantische schadeclaim voorbereiden.
  Eerst gaan we op een rijtje zetten wat de schade is. Ook Tuin krijgt van ons een schadeclaim. Volgens de wet mag niemand beter worden van een onrechtmatige daad van een ander. Dat heeft Tuin wel gedaan.
  Hij wist dat we in onderhandeling waren en heeft in een radio-interview zelfs gezegd dat hij alle procedures afwacht. Dat heeft hij dus niet gedaan.’’
  Hoewel de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld jegens Scholte kunnen de onderhandelingen niet worden voortgezet omdat het pand al is verkocht aan Tuin. De rechtbank is het verder niet eens met Scholte dat er al een koopovereenkomst was.
  Ook is er volgens de rechtbank geen sprake van ongeoorloofde staatssteun van de gemeente aan Tuin. Tuin moet nog de helft van de overeengekomen 650.000 euro betalen. In de notariële akte stond dat er sprake was van een lening.
  Dat is later door de gemeente en Tuin gerectificeerd. Wethouder Michiel Wouter zegt dat het college het vonnis gaat bestuderen om te kijken wat de eventuele vervolgstappen van de gemeente zijn.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Kunnen de verantwoordelijke bestuurders persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor hun handelen? Dat is noodzaak in deze kwestie omdat anders de inwoners van Den Helder de dupe worden van dit overduidelijke machtsmisbruik en wanbestuur.

  Anoniem zei

  Gemeenten die tegen de burgers procederen.........................
  zie ook Hollands Kroon. Ze gaan over lijken.

  Een reactie posten