Water… is nat!

Datum:
 • dinsdag 4 december 2018
 • in
 • Categorie:
 • Screenshot_91
  (Door: H. Numan)
  Beetje simpele intro, want dat water nat is, weten de meeste mensen wel. Even zo goed is er meer dan genoeg waar de meeste mensen die eenvoudige logica niet toepassen. Laten we beginnen met het smelten van de poolkappen.  We gaan er allemaal aan, jammeren linkse malloten. “De poolkappen zijn aan het smelten, we moeten heel snel 90 meter hoge dijken gaan bouwen. Anders verzuipen we.” Oh ja, joh? Is dat echt zo? “Ja! Dat is echt zo! Ze smelten de kazen niet, maar de poolkappen! Heel snel al je geld afgeven, want zonder die nieuwe extra hoge dijken verzuipen we!”
  Nu wil het geval dat ik op de middelbare school natuurkunde heb gehad. U waarschijnlijk ook. Gaan we een heel simpel experimentje doen. We vullen een glas met water. Doen we wat ijsblokjes bij. Wat valt u op? Dat ijs drijft, misschien? Nu zetten we een streepje op de waterlijn. Wachten een paar minuten tot al het ijs gesmolten is. Zit er nu meer, minder of precies evenveel water in dat glas?
  Het correcte antwoord is: precies evenveel. Want dat drijvende ijs is nu gesmolten. We hebben geen extra water of ijs toegevoegd, dus is het totaal gelijk. De Noordpool is drijvend ijs. Het drijft op de Noordelijke IJszee. Als al het poolijs smelt, dan verhoogd dat onze zeespiegel met … nul centimeter.
  Daar hoor je onze linkse bollebozen nooit over, hè? Want als we zo simpel blijven redeneren, geeft u nooit al uw geld af. En dat is nou net wel de bedoeling. Ja maar, gaan de bollebozen boos gillen. Groenland is landijs. Als dat allemaal gaat smelten, dan … Wordt de zeespiegel hoger. Inderdaad. Hoe hoog? Geen flauw idee, maar niet zo veel dat we daar nu al 40 meter hoge dijken voor moeten gaan bouwen.
  Ja maar, zeuren onze linkse bollebozen (zo zien ze zichzelf) verder. Er is 98% consensus in de wetenschap dat het klimaat opwarmt! Wie ben jij met je domme Havo-diplomaatje om ze tegen te spreken? Dank u vriendelijk beleefd. Wat de linkse bollebozen net zeiden, is dat ze de getallen uit de rode hoed gegoocheld hebben. 98% consensus bestaat namelijk niet. Onmogelijk.
  98% was het percentage voorstemmers voor de Anschluss van Oostenrijk, of het aantal stemmers op Kim Jung Un. Een compleet zinloos percentage, want hoe geleerd een kinderarts of expert Tibetaans trommelen ook moge zijn, het is hun vakgebied niet. Bovendien doen we in serieuze wetenschap niet aan de meeste stemmen gelden. In dat geval moet u namelijk paardenstront gaan eten. 50 triljard vliegen smullen er van. Die hebben het niet allemaal bij het verkeerde einde, toch? Eet smakelijk!
  Maar we komen nu pijnlijk dicht bij de zere plek. De wetenschappelijk methode ligt namelijk zwaar onder vuur. Net als onze democratische samenleving is de wetenschappelijk methode zo’n beetje op haar einde. Het heeft zo’n beetje 1500 jaar geduurd voor we door kregen dat wetenschap geen religie of politiek is. Het werkt heel anders.
  In de politiek en in religie zien we een probleem. Vervolgens pakken we onze heilige geschriften er bij en gaan de correcte, volgens de geschriften aanvaardbare, oplossing zoeken. Een serieuze wetenschapper doet dat niet. Die ziet het probleem, en zoekt naar een oplossing. Correct of niet. Dat gaan we uitproberen, en er wordt door zijn collega’s gekeken of we die oplossing onderuit kunnen halen. Niet door charlatans, maar door zijn collega wetenschappers in dat vakgebied. Pas als dat niet meer lukt, dan hebben we de oplossing gevonden. Voor zo lang het duurt, want het staat iedereen vrij om die nieuwe theorie onderuit te halen. Zolang je het maar op de correcte wijze doet, werkt de wetenschap op haar best. Er zijn geen dogma’s binnen de wetenschap. Alles staat open voor discussie. Vermits je over serieuze documentatie en argumenten beschikt.
  Een aardig voorbeeld is Alfred Wegener. Hij kwam er als eerste achter dat de aardkorst niet solide is, maar bestaat uit drijvende platen. Hij kwam met zijn theorie rond 1918, maar deze werd door de wetenschappelijk gemeenschap niet geaccepteerd. Pas rond 1950, jaren na zijn dood, bleek dat hij volkomen correct was, en op dit moment is zijn theorie de gangbare.
  Maar zo werkt het de laatste 35 jaar bepaald niet. We gaan weer heel hard terug naar de donkere middeleeuwen. Het begon met het Rapport van de Club van Rome. Dat waren linkse bollebozen die beweerden dat er een nieuwe IJstijdaankwam en we allemaal zouden bevriezen. IJstijd? Jazeker. Naar aanleiding van een populaire BBC-documentaire waarin de ‘snow blitz theorie’ werd gepresenteerd. Komt erop neer dat de effecten van een paar extreem koude winters met koude natte zomers elkaar versterken, en boem! Binnen 5 jaar zitten we midden in de IJstijd. Letterlijk. Niet aan het randje, maar pats, er midden in. Iedereen schrok zich een hoedje. Er werd ook driftig gerefereerd aan het ‘butterfly effect’ (vlindereffect). In een paar woorden uitgelegd: de vleugelslag van een vlinder kan op het juiste moment effect hebben op de jetstream, en daardoor het klimaat veranderen.
  Nu wil het geval dat er nogal wat vlinders rondfladderen, en dit effect theoretisch niet volkomen onmogelijk is, maar dat wil daarom niet zeggen dat het daarom dan ook gebeurt. Als je met veel dure woorden refereert aan het vlindereffect, dan zeg je als wetenschapper eigenlijk: ik heb geen flauw idee, dit gaat boven mijn petje.
  Erg leuk dat 98% van alle sociale wetenschappers denkt dat het klimaat aan het opwarmen is, maar ik heb weinig boodschap aan hoe Tibetaanse trommelaars, menswetenschappers, feministische bevrijdingstheologen of van mijn part historici denken over klimaatverandering. Het is hun vakgebied niet. Historici, geschiedenis is boven alles een sociale wetenschap, kunnen klimaatveranderingen beschrijven die plaatsgevonden hebben in het verleden. Maar, zoals alle banken altijd in kleine lettertjes vermelden: resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.
  Stappen we van het linkse klimaat over naar de vervanging van de Europeaan die in volle gang is. Nee, preekt de linkse kerk, er is geen vervanging gaande. We hebben die mensen nodig, omdat jullie niet hard genoeg neuken. Er is niet genoeg jonge generatie of zo om voor de oudere generatie te zorgen. Jullie willen toch verzorgd worden op je oude dag? Daar zorgen wij voor.
  Oh ja, joh? Is dat zo? Dus daarom importeren jullie uitsluitend zwarte Afrikaanse mannen (maar absoluut geen blanke boeren!) tussen de 15 en 35 jaar in onbeperkte hoeveelheden? Jazeker, deze mensen die a) analfabeet zijn, b) geen enkele interesse hebben om te werken, c) zich te goed voelen om hun eigen bed op te maken en d) zich mijlenver verheven voelen boven welke Nederlander dan ook, of het nu om oma de Bruin van 76 of ene Willem-Alexander von Amsberg gaat. Die ‘mannen’ moeten onze bejaarden gaan verzorgen? Serieus? Iemand die amok gaat maken, omdat hij geen sprinkhanenpasta bij het ontbijt gekregen heeft en zelf zijn eigen bestek moet afwassen, gaat onze bejaarden verzorgen?
  Even verder denken. Laten we aannemen dat, inderdaad, deze werkschuwe super-super-luie en meestal zeer criminele jongemannen inderdaad hun bed, bad en brood gaan verdienen met bejaardenverzorging. Dat doen ze enkel als er opzichters met zwepen of stroomstootwapens naast staan, en dan zo minimaal mogelijk. Maar goed, in theorie dan. Hoe lang gaan ze dat doen? Over 10 jaar heeft tenminste een deel van die ongenode gasten zelf verzorging nodig. Als we hun vele vrouwen en nog veel meer kinderen over laten komen – en geloof me: dat gaat op zeker gebeuren – wat zijn we er dan mee opgeschoten?
  Wat moeten we dan doen? Nog meer analfabeten met hun hebben en ons houden over laten komen? Tegen die tijd is Accra de hoofdstad van Nederland, niet Islamsterdam.  Zelfs op de korte termijn werkt het niet. Al was het alleen maar omdat ze niet willen werken. Dat nieuwe volk houdt de salarissen lekker laag, ze stemmen – voorlopig – op de juiste partijen. Het oude volk heeft geen tijd om aan opstand en revolutie te denken, dus dat is mooi meegenomen. En wie dan leeft, dan zorgt.
  Want dat is de essentie waar het om gaat. Politici zoeken zelden of nooit naar lange termijn oplossingen. Als ze dat wel deden, dan hadden Boer Koekoek, Hans Janmaat, Pim Fortuyn en nu Geert Wilders niets hoeven doen. Dan waren er geen gastarbeiders naar Nederland gehaald. En in ieder geval hadden ze nooit de Nederlandse nationaliteit verkregen. Nee, die gastarbeiders zouden niet afgedankt worden. Werk is op, donder maar op naar je hut in het Atlasgebergte!
  Een hele nette oplossing was wat in het Nederlandse leger gedaan werd. In het leger kenden we K.V.V.ers (ook bekend als huurmoordenaars of Kort Verstand Verbijsteraars). KVV staat voor Kort Verband Vrijwilliger. Dat was iemand die in de lagere rangen 5 jaar dienst deed, en na afloop een leuke afzwaai premie kreeg. Dat laatste was een sigaar uit eigen doos. Die afzwaai-premie was doodeenvoudig de inhouding voor sociale voorzieningen en pensioen die je vooraf en contant kreeg uitbetaald. Dat werkte prima. Het leger had een hoop korporaals en sergeanten nodig, maar niet voor altijd. De jongemannen die het werk deden, deden het graag en kregen een leuk bedrag als afscheid mee plus werkervaring. Iedereen tevreden. Maar… wat goed genoeg is voor Jan Soldaat, is niet goed genoeg voor Kemal Kaftan.
  Dat was een oplossing die Janmaat voor ogen stond, maar omdat hij Janmaat was, kon dat niet. Want, Janmaat. Zoveel is er dus niet veranderd. Eerst kon het niet, want Janmaat kwam op het idee. Toen werd het Pim Fortuyn. En nu? Nu mag het nog steeds niet, want het komt van Geert Wilders.
  En zo gaan we langzaam maar zeker op de verdommenis af.
  Door:
  H. Numan(voor www.ejbron.wordpress.com)

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Iedereen al tegen het pact van Marrakesh getekend?

  Anoniem zei

  De energie wende in Duitsland heeft sinds 2000 al 200 miljard gekost zonder dat de CO2 uitstoot ook maar iets is verminderd. Merkel, nog een graadje erger als Hitler, stort Duitsland in de afgrond, precies zoals Hitler deed, alleen is Merkel nog een graadje erger. De gevolgen van haar beleid, op de voet gevolgd door Rutte en Macron, zal pas over enkele jaren pas echt te merken zijn, arme kinderen en arme kleinkinderen.
  Het oerdomme Duitse en Nederlandse volk laat het allemaal gebeuren.

  Dekker zei

  Een commentaartje in een krant van Janine Abbring:
  Ik wil zo graag van mijn warmtepomp houden maar het lukt maar niet. Op het dak maakte ie teveel herrie, aan de gevel blaast ie witte rook voor mijn keukenraaam zodat ik in een Halloweenfilm leef en de woonkamer boven wordt nooit warmer dan 18 graden dus daar zitten we niet meer.

  Stel je eens voor dat oudere mensen hun kamer niet hoger als 18 graden kunnen stoken terwijl de ouderen nu hun thermostaat in hun veelal kleine huisjes op 23 of 24 graden hebben staan, ze overleven het niet.
  Misschien iets voor al die politieke partijen om over na te denken en dan zeker Groen Links?
  .

  Een reactie posten