Vragen Raad van State over mogelijke staatssteun Bergen

Datum:
 • donderdag 27 december 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Bergen - De Raad van State houdt voor het beroep dat is ingesteld tegen het bestemmingsplan voor De 7 Dorpelingen rekening met de mogelijkheid van ongeoorloofde staatssteun.
  27-12-2018
  Dat blijkt uit een brief aan belanghebbenden in de zaak, die op 21 december door de hoogste bestuursrechter in Den Haag is verstuurd. Het geding dient op 1 februari. In de brief staan 22 vragen die de Raad van State heeft na het bestuderen van het dossier. Vraag 12 luidt: ,,Of, indien sprake zou zijn van ongeoorloofde staatssteun omdat gronden voor een niet-marktconforme prijs zouden zijn verkocht, het plan op een andere wijze of door een andere partij kan worden gerealiseerd zonder dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun.’’
  Het gaat dan om de grond, ruim 2000 vierkante meter, die door de gemeente aan projectontwikkelaar Schrama is verkocht voor 1,2 miljoen euro. De Raad van State wil ook weten waarom de gemeenteraad Plein 36 van eigenaar Dick Olie buiten het plan heeft gelaten, en hoe het met de bereikbaarheid van dat perceel is.
  Verder zijn er veel andere vragen over het plan zelf, zoals bouwhoogten, parkeernormen en -mogelijkheden, en of het plan vanwege eventuele planschadekosten financieel uitvoerbaar is.
  Daarnaast wil het hoogste bestuursrechtcollege onder andere weten of er leegstand zal komen in het centrum van Bergen als gevolg van het bouwen van de supermarkt die in het plan is opgenomen.
  De gemeenteraad wordt gevraagd binnen drie weken een reactie te geven op de vragen.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Dekker zei

  Als het College van B & W in Bergen net zo onbetrouwbaar is als het College van Hollands Kroon passen ze daar dezelfde techniek toe bij hun zeer dubieuze bouwplannen zoals de Gemeente Hollands Kroon en haar ambtenaren in H.K. toepassen: namelijk laat de uitbreiding onder de "Kruimelgevallen" vallen en geen rechter in Nederland(uitgezonderd een enkele deskundige rechter) zal de bouwplannen afkeuren.
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2015-110819.html
  Wie de link opent en het leest zal tot de conclusie komen dat lokale overheden op grote schaal misbruik maken van deze wet en natuurlijk is bij dit misbruik Hollands Kroon haantje de voorste.

  Een reactie posten