Pensions krijgen geen vergunning

Hollands Kroon - Kreileroord - De pensions voor arbeidsmigranten in de Korenstraat 53 en 97 in Kreileroord worden niet gelegaliseerd.
Mike Deutekom  10-12-2018

Dat hebben burgemeester en wethouders van Hollands Kroon besloten nadat bijna het hele dorp bezwaar had gemaakt tegen de vergunningverlening. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente heeft zich over de vergunningen gebogen en stelt dat de. ze onterecht zijn verleend.

Volgens de commissie zijn er twee punten waarop de aanvraag voor een vergunning om een logiesaccommodatie te beginnen in de twee rijtjeswoningen had moeten worden geweigerd.

Ten eerste zegt de vergunning aanvrager steeds dat er geen gebruik zal worden gemaakt van de vergunning omdat er in de woningen gezinnen zullen worden gehuisvest. De commissie stelt daarop dat er dan ook helemaal geen vergunning nodig is omdat er dan geen sprake is van 'logies' maar van 'bewoning. En dat is natuurlijk precies waarvoor de huizen zijn bedoeld.

Verder heeft de aanvrager niet voldoende aangetoond dat de parkeerdruk door de logies in de woningen niet zal veranderen. Bezwaarmakers klagen nu al over tekort aan parkeerruimte in de straat.
Volgens de bezwaarmakers zijn de woningen al langere tijd in gebruik als pensions.

De gemeente zegt niet te hoeven handhaven als er inderdaad gezinnen in de woningen aan de Korenstraat (gaan) wonen.

Noordhollands Dagblad

______________________________________________________________

Lees ook: 'Gemeente te laat met oordeel'
0 reacties :

Een reactie posten