Inwoners Hollands Kroon kunnen boom kopen voor ’klimaatbos’

Datum:
 • zondag 9 december 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Koon - Wieringerwerf - De gemeente Hollands Kroon wil in de gemeente een ’klimaatbos’ aanplanten.
  Marten Visser 9-12-2018


  Bewoners kunnen een boom adopteren, de opbrengst gaat naar Serious Request 2018, de goede doelenactie van radiozender 3FM.
  Vanwege de inzamelingsactie wandelen twee dj’s van 3FM door het noorden van Hollands Kroon. Eén van de thema’s van Serious Request is bescherming tegen klimaatgeweld. Hollands Kroon koppelt hieraan zijn eigen actie. Op een nog nader te bepalen plek moeten vijftig bomen en vijftienhonderd heesters een klimaatbos gaan vormen. Inwoners van Hollands Kroon kunnen de eerste 25 bomen tot 20 december adopteren voor veertig euro per stuk, of een struik adopteren voor twee euro. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar Serious Request. Op de kerstmarkt in Wieringerwerf (20 december van half drie tot acht uur ’s avonds) worden de andere 25 bomen geveild met een startbedrag van veertig euro.
  Mensen die een boom willen kopen kunnen dat doen via de website van Hollands Kroon. Het bos wordt komend voorjaar geplant.

  Noordhollands Dagblad  6 reacties :

  Anoniem zei

  Dat is dan dus een koekje van eigen deeg. Wat een vreemde actie.

  Anoniem zei

  Wie heeft die ongein bedacht?

  Anoniem zei

  Zo had de gemeente Schagen Jan Steven van Dijk als wethouder van geluk waar je geluksplekjes aanmelden kon. En dat kon helemaal gratis.
  Allemaal onzinnige onzin.

  Anoniem zei

  In elk geval geen onzinnige onzin voor de ambtenaren ; die hebben er weer een dagtaak en dus vaste werkplek/werkgelegenheid bij.

  Anoniem zei

  Maken 50 bomen en een paar struiken een bos?

  Zorro zei

  Die 50 bomen als bos beschouwen is omwille van de veiligheid; je kunt er niet in verdwalen.

  Een reactie posten