Hollands Kroon goedkoper groen

Datum:
 • dinsdag 11 december 2018
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Gemeente heeft meer struiken en minder bomen

  Mike Deutekom 11-12-2018


  De gemeente Hollands Kroon is gemiddeld groener en voor het onderhoud aan het struweel goedkoper uit dan gemeenten van dezelfde omvang. Dat blijkt uit cijfers van Alterra, onderdeel van de universiteit in Wageningen,

  Sinds de oprichting van de gemeente is Hollands Kroon aangesloten bij de 'benchmark gemeentelijk groen', waarin Alterra kengetallen verzameld over onder meer het aantal vierkante meters gemeentelijk groen in de bebouwde kom en ( de kosten van) het groenbeheer in de aangesloten gemeenten.

  Uit de cijfers over  2017  blijkt dat Hollands Kroon vijfendertig procent meer groen per inwoners heeft dan het gemiddelde in de benchmark. De kosten per inwoner zijn in Hollands Kroon tien procent lager en per vierkante meter groen zelfs 33 procent lager dan in andere, soortgelijke gemeenten.

  De oorzaak voor het goedkoper kunnen werken ligt in het soort groen in de gemeente, zo blijkt uit het rapport van Alterra.,,De beheercategorie die het meest bepalend is voor de totale kosten (struiken) is 44 procent goedkoper per vierkante meter. Daarnaast heeft Hollands Kroon veel bosplantsoen en minder duurdere sierheesters en heggen ".


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten