’Balie onnodig in Hollands Kroon’

Datum:
 • zaterdag 29 december 2018
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon -  ANNA PAULOWNA  - Hollands Kroon sluit de publieksbalie, omdat de gemeente zoveel mogelijk digitaal zaken regelt.
   Lydia Jasper 29-12-2018
  Voor het aanvragen en ophalen van een document of het aangeven van een zoon of dochter is een bezoekje aan het gemeentehuis al lang niet meer nodig. ,,We werken in principe digitaal’’, zegt gemeentewoordvoerder Noortje Slot. ,,Daar hoort dan wel de toevoeging ’tenzij’ bij. Onder bepaalde omstandigheden is dat niet altijd mogelijk. Soms is dat wettelijk geregeld zoals bij het inschrijven van inwoners uit het buitenland.’’

  Op 1 april sluit Hollands Kroon haar locatie aan de Molenvaart in Anna Paulowna. Op 1 januari neemt de gemeente het oude Triplo aan de Sportlaan in gebruik, maar Samen Doen - zoals het gebouw met meerdere gebruikers gaat heten - wordt geen publieksbalie. Er zijn dan nog twee panden. Aan de Burgemeester Mijnlieffstraat zit gemeentekantoor het Kroondomein en De Ontmoeting huisvest raad en college.

  Voor de gemeente Den Helder is balieloos werken voorlopig nog niet aan de orde. Woordvoerder José van de Burg: ,,We volgen wel de ontwikkelingen binnen Hollands Kroon.’’ Zover bekend zit alleen de fusiegemeente Molenwaard op hetzelfde spoor. Molenwaard heeft sinds 2013 geen publieksbalie, maar gaat vanaf 2019 - na een fusie - weer werken met servicepunten.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten