Weerstand blijft tegen 'polenhotel'

Hollands Kroon -Wieringerwerf - Een kleine veertig tegenstanders van een huisvestingsplan voor arbeidsmigranten aan de Dorsmolen 15 in Wieringerwerf, reizen maandag af naar Anna Paulowna.


Mike Deutekom 9-10-2018


Zij vertegenwoordigen de zestien bezwaren die zijn ingediend tegen het plan om circa tachtig arbeidsmigranten onder te brengen in en bij een voormalig kantoorgebouw aan de Dorsmolen.

In de raadszaal van de gemeente Hollands Kroon houdt de commissie voor Bezwaarschriften maandag een hoorzitting over het plan. Een van de bezwaarmakers is Rob Stam, die namens een groep buurtbewoners spreekt. Vooral het aantal van vijftig extra mensen dat initiatiefnemer Rotteveel M4 in en bij het voormalige kantoorpand wil huisvesten, roept weerstand op. De buurtbewoners vinden de 34 arbeidsmigranten die in het kantoorpand zijn onder te brengen nog wel gaan, maar extra units voor de overige vijftig arbeiders gaat hen te ver.

____________________________________

Commissie moet licht werpen op plan Dorsmolen
____________________________________

"Tachtig is gewoon te veel, zeker bij de ingang van een dorp", liet Stam eerder al weten. Volgens de buurtbewoners zijn er veel verkeersproblemen te verwachten als al die mensen erbij komen op de Dorsmolen. Ze vrezen een tekort aan parkeerplaatsen en veel meer verkeersbewegingen.

"Stam - die zelf ook tien arbeidsmigranten in zijn bedrijfspand aan de Dorsmolen onderdak wilde geven - denkt dat er nu al voldoende logiesplekken zijn in de Kop van Noord-Holland. ,,In het rapport over huisvesting van buitenlandse werknemers in de Kop van Noord-Holland staat dat de regio in nagenoeg 3000 logiesplaatsen voorziet waarvan de bewoners niet in de Kop van Noord-Holland werkzaam zijn. Dat is bijna vijftig procent van de in het rapport gestelde benodigde huisvestingscapaciteit. Er is hier dus voldoende capaciteit en \rye faciliteren dus voor arbeidsmigranten die elders hun werk hebben."Noordhollands Dagblad

0 reacties :

Een reactie posten