Veel strijd over 80 arbeidsmigranten in Wieringerwerf

Datum:
 • dinsdag 16 oktober 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Het aantal parkeerplaatsen, de erfgrens, nieuw te plaatsen woonunits, het aantal te huisvesten mensen.
  Mike Deutekom
  De buren van Dorsmolen 15 in Wieringerwerf hebben een hoop bezwaren en strijdpunten rondom het plan om op die plek tachtig arbeidsmigranten te gaan huisvesten.
  Dat bleek maandagavond tijdens de hoorzitting van de commissie bezwaarschriften van de gemeente Hollands Kroon.
  De buurt vindt het aantal van tachtig mensen veel te veel. Zo vrezen bewoners van de achterliggende straten dat het nog drukker wordt op de Dorsmolen, een toegangsweg van het dorp.
  Daarnaast verwachten de buren dat de parkeerdruk - die toch al hoog is in de wijk - nog verder stijgt. Op het terrein van Dorsmolen 15 worden vijfentwintig parkeerplaatsen gerealiseerd, zo liet vergunninghouder H. van de Broek van HBD BV weten. Dat zijn er vijf meer dan de twintig die Hollands Kroon als norm heeft gesteld.
  ,,Gebaseerd op onze ervaringen elders verwacht ik niet dat we ze alle twintig nodig hebben’’, liet Van De Broek weten. De arbeidsmigranten hebben niet allemaal een auto en komen volgens hem vaak met de bus naar Nederland.
  Buurman M. Jansen van het autobedrijf ABM kocht het aangrenzende Dorsmolen 15A in september 2017.
  Volgens zijn woordvoerster was hij toen wel op de hoogte van de komst van arbeidsmigranten naar het voormalige kantoorpand op Dorsmolen 15, maar niet van de woonunits die volgens hem pal naast zijn pand staan ingetekend.
  Veel te dicht op de erfgrens, zo stelt hij. Bovendien heeft hij recht van overpad dat, bij de aanleg van de geplande parkeerplaatsen, niet meer mogelijk is. Ook ging hij uit van twintig mensen in plaats van tachtig.
  De commissie geeft over vier weken advies aan het college van B en W.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten