Veel bouwlocaties in Wieringerwerf

Datum:
 • vrijdag 5 oktober 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwerf - De herstructurering van Wieringerwerf levert veel potentiële nieuwbouwlocaties op.
  Mike Deutekom 4-10-2018 


  Door alle veranderingen die op til zijn, kunnen Wooncompagnie en de gemeente Hollands Kroon straks kiezen waar er als eerste is te bouwen.

  Dat blijkt uit de tweede rapportage van de gemeente over de vorderingen in het dorp. Voor de woningen in de Patrijsstraat die worden gesloopt en de huizen die in de Sternstraat zijn verdwenen, komen vervangende huurwoningen. De gemeente is daarover in gesprek met Wooncompagnie. ,,Aan het eind van het jaar komt er meer duidelijkheid", zegt wethouder Theo Groot (ruimtelijke ordening). Eerst moet duidelijk welk effect het verplaatsen van de winkelbevoorrading (naar de achterzijde van de Terpstraat) op de verkeerssituatie heeft. Dat onderzoek is nog niet afgerond, aldus de wethouder. De gemeente wil voor dit deel van Wieringerwerf een visie opstellen waarbij ook de Meeuwstraat, Prinses Marijkestraat en het omliggende gebied deel van uitmaken.

  Inrichtingsplan 

  Het Lelypark en het lege terrein van de voormalige Wiringherlant-locatie aan de Ir. Ovingestraat zijn ook in beeld als bouwlocaties. De gemeente gaat met wooncompagnie een inrichtingsplan opstellen.

  Ook op de plek van café De Maaier aan de Terpstraat kan worden gebouwd. De 'omvang van de ontwikkeling is nog onzeker' staat in de rapportage. De parkeerplaatsen voor de woningen in het plan moeten op eigen terrein komen en dat is een beperkende factor.

  Sportcampus 

  Verder willen Hollands Kroon, de scholen in het dorp en de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer een intentieovereenkomst gaan tekenen. Daarmee wordt de volgende stap naar een verdere samenwerking gezet. Doel op termijn is de sportcampus met een brede school op de vroegere plek van rsg Wiringherlant en de Terp, wat weer vrijkomende schoollocaties oplevert. Ook wordt gekeken naar de Zaiderzeehal en de Terpgymzalen. Deze accommodaties zijn al op leeftijd en vragen steeds meer onderhoud. In samenwerking met Sport en Welzijn Wieringermeer wordt onderzocht waar er tussen sloop en nieuwbouw moet worden overbrugd.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten