Opnieuw azc aan Helderse Nieuweweg

Datum:
 • donderdag 25 oktober 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Helder - Asielorganisatie COA opent binnenkort opnieuw een asielzoekerscentrum aan de Nieuweweg in Den Helder.
  Delano Weltevreden 25-10-2018

  Het complex, dat de laatste jaren dienst deed als gezinscentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers, staat sinds de zomer van 2017 leeg. Toen de deuren werden gesloten, konden in het gezinscentrum 372 personen worden gehuisvest.

  Woordvoerder Alet Bouwmeester van het COA zegt dat de vluchtelingenorganisatie om ruimte verlegen zit .,Na twee jaar van krimp is bezetting van de asielopvang de afgelopen drie maanden toegenomen. De toename van de opvangbezetting komt mede doordat de huisvesting van statushouders achterblijft bij de doelstellingen. Dit wordt veroorzaakt door krapte op de woningmarkt. Daarnaast duurt de doorlooptijd voor asielaanvragen langer dan gewenst, mede omdat het aantal asielaanvragen sinds de zomer licht is gestegen.,,

  Het complex aan de Nieuweweg is in de eerste helft van de jaren tachtig  als azc in gebruik genomen. Voor de komst van de asielzoekers waren buurtbewoners huiverig. Voorzitter Jan Smit van buurthuis EIto noemde de sluiting van de locatie vorig jaar 'een verlies voor de wijk en Den Helder'.

  Wanneer de nieuwe bewoners hun intrek nemen in het azc is nog niet bekend. Ook in Alkmaar wordt een reeds gesloten azc opnieuw in gebruik genomen.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Gelukkig, Den Helder ook weer een stel inwoners er bij. Wethouders blij, raadsleden blij, de bevolking niet blij.
  Het project is zo langzamerhand onbetaalbaar aan het worden. Onze ouderen verkommeren en de dames en heren migranten krijgen alles wat hun hartje begeert en dat allemaal gratis. Steeds meer landen om ons heen hebben een import stop op migranten, maar Rutte aast op een topbaan in Brussel dus alles moet kunnen, de bevolking betaalt wel.

  Anoniem zei

  Bevolkings-herverdeling via ‘Verdrag van Marrakech = 2030 Agenda va Verenigde Naties. Ben jij het er mee eens als Nederlander dat er dit land in 2030 tussen de 26 en 28 miljoen inwoners telt, de grote stijging komt voort uit het feit dat het Verdrag van Marrakech de deuren in Europa wagenwijd open zet . PLanning 2030 is 1,2 miljard mensen.

  Een reactie posten